MedWatch

Rygte: Pfizer vil åbne produktion i Rusland

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer spekulerer ifølge unavngivne kilder på at starte produktion op i Rusland i samarbejde med en lokal virksomhed.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan

Det kan godt være, at det ikke går så godt for den russiske økonomi, som det har gjort, men det betyder ikke, at de store medicinalselskaber har opgivet ideen om at sætte sig på markedet i verdens største land. Rusland ser nemlig fortsat ud til at være et af de mest attraktive emerging markets. De seneste selskab til at kigge nærmere er Pfizer, der overvejer at åbne produktion i landet. Det skriver FiercePharma.

Efter sigende er Pfizer kun få dage fra et annoncere planer om at lave et joint venture-partnerskab med det russiske medicinalselskab Polysan om at producere Pfizer-medicin i Sankt Petersborg. Polysan har afvist kommentere direkte, men sagde da, ”at man fortsat arbejdede på at udvikle den lokale medicinindustri, hvilket også inkluderede aftaler med globale medicinalproducenter".

Dermed slutter Pfizer sig muligvis til en række andre selskaber, som AstraZeneca, CSL og danske Novo Nordisk, som har åbnet op for produktion i Rusland. Rusland er et potentielt meget stort marked, men Putin har også stillet det krav, at udenlandske selskaber skal indføre ny teknologi i landet.

Polysan har selv fire produkter som selskabet producerer i Sankt Petersborg og Belgorod samt et neurologisk produkt som det producerer sammen med tyske Strada. Sidste juli skrev selskabet også en aftale med Bayer om at lave kontrastvæske for det tyske selskab.

Pfizer overvejer frasalg af pumper

Russiske kvaler for Novartis

Pfizer involveret i massiv korruption

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier