Danske Regioner: Godt, at vi formåede at holde udgiftsstigningen nede

I Danske Regioner er der tilfredshed med, at udgifterne til sygehusmedicin er blevet holdt nede i det seneste kvartal. Det er dog nok en stakket frist, lyder det.
Foto: Cecilie Smetana / Jyllands-Posten
Foto: Cecilie Smetana / Jyllands-Posten

Det er godt, men det kommer næppe til at vare ved. Nogenlunde sådan lyder det fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, efter det er kommet frem, at udgifterne til sygehusmedicin på det seneste ikke er steget så kraftigt, som Danske Regioner ellers ved gentange lejligheder har advaret om.

"Det er godt, at vi formåede at holde udgiftsstigningen nede i sidste kvartal. Men vi skal ikke glæde os for tidligt, for vi må regne med udgiftsstigninger igen snart" udtaler Bent Hansen i en pressemeddelelse fra Danske Regioner.

Heri fremgår det også, at man anerkender, at der er sket en opbremsning i udgiften til sygehusmedicin.

"Efter voldsomt stigende udgifter først på året - i marts på hele 25 procent mere end året før - viste tredje kvartal stagnation. Når året er omme, vil der dog fortsat være tale om, at udgifterne til sygehusmedicin er steget betragteligt," skriver Danske Regioner.

Bent Hansen påpeger samtidig, at der for tiden er en del dyr medicin, som netop nu venter på at blive godkendt.

"Samlet set venter Danske Regioner derfor fortsat, at 2015 ender med store udgiftsstigninger til medicin på sygehusene. For eksempel venter der snart ekstra-udgifter, hvis dyr medicin mod Hepatitis-C skal bruges tidligere i patienternes sygdomsforløb.

Samtidig er en del ny kræftmedicin og voldsom dyr medicin mod Cystisk Fibrose på vej: Hvis medicinen mod Cystisk Fibrose bliver godkendt om kort tid, vil den koste regionerne 1,5 - 2 millioner kroner pr. patient.," lyder det fra Danske Regioner.

En del af forklaringen bag opbremsningen i udgifterne vurderes blandt andet at være, at der er kommet biosimilære lægemidler på markedet. Et af dem er Remsima, til behandling af tarm- og gigtsygdomme samt psoriasis. Det forventes i et relativt vidt omfang at tage over for Remicade (infliximab) og samlet set spare samfundet omkring 200 mio. kr. om året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også