MedWatch

Peanuts-selskab henter milliard

Et amerikansk biotekselskab med ét særligt aktiv i hænde har i forbindelse med dets børsnotering rejst et milliardbeløb på den amerikanske børs.

Foto: Sison Patrick

Det er alt andet end peanuts, som det amerikanske biotekselskab Aimmune har rejst i forbindelse med virksomhedens notering på den amerikanske Nasdaq-børs.

Selskabet har nemlig ifølge FierceBiotech indkasseret hele 160 mio. dollars, eller hvad der svarer til 1,1 mia. kr., hvilket i øvrigt var en kende over den oprindelige på 115 mio. dollars, da selskabet for en måned siden meddelte, at man gik på børsen.

Dermed er selskabet endnu ét i rækken af flere end 30 biotekselskaber, der allerede i år har ladet sig børsnotere, og til sammen har rejst mere end 3 mia. dollars.

Aimunnes friske kapital skal særligt bruges på udviklingen af selskabets hovedaktiv AR101, en lægemiddelkandidat, der bruger peanutproteiner til at træne et overaktivt immunsystem til at ignorere jordnødder. Jordnøddeallergi påvirker i USA alene 2 mio. mennesker.

Midlet blev tilbage i juni måned tildelt breakthrough-status af de amerikanske myndigheder og står foran begyndelsen af det afgørende fase 3-studie. Derudover har selskabet en række lægemiddelkandidater til behandling af andre fødevareallergier, såsom mælk og æg.

Biotek-boom når nye højder i 2015

Rift om aktierne i den amerikanske biotekindustri

”De, der ikke kan tjene penge nu, kommer aldrig til det”

Feberhed biotekindustri slår rekorder

Medie: Denne børsnotering bør skræmme dig

”I 2000 solgte man mere på drømme”

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier