MedWatch

Rift om aktierne i den amerikanske biotekindustri

Det amerikanske Nasdaq Biotech-indeks fortsætter med at buldre derudaf, og onsdag bød på endnu en enorm stigning.

ALK Nasdaq USA SEB
Foto: Stefan Singh Kailay

Investorerne har fået fornyet appetit på den amerikanske medicinalindustri, hvor aktierne i bioteknologiske virksomheder nåede et rekordhøjt niveau denne måned. Flere investorer satser stort på potentialet i bioteknologiske virksomheder, som er tæt på teknologiske gennembrud, hvilket fik Nasdaq Biotech-indekset til at stige med hele 30 pct. onsdag eftermiddag.

Det skriver Financial Times.

På grund af den lave inflation og langsomme økonomiske ekspansion i USA, har det store vækstpotentiale i biotek-virksomheder i høj grad appelleret til investorerne, hvilket har resulteret i tårnhøje værdiansættelser i medicinalindustrien, med en samlet gevinst på 580 pct. siden marts 2009.

Ifølge James Paulsen, chef-strateg hos Wells Capital Management, er det for tidligt at glæde sig over den markante udvikling i medicinalindustrien, og han advarer mod et potentielt "dotcom scenarie".

De høje værdiansættelser for vækstvirksomheder, såsom Horizon Pharma og Anacor Pharmaceuticals, er delvist understøttet af de lave renter, der øger værdien af fremtidige pengestrømme. Hvis den amerikanske centralbank (Federal Reserve), vælger at hæve renten senere på året, kan det få fatale konsekvenser for biotekindustrien.

Biotek-boom når nye højder i 2015

Medie: Denne børsnotering bør skræmme dig

Danske biotekbørsnoteringer underpræsterer i USA

”I 2000 solgte man mere på drømme”

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier