MedWatch

Biotek-boom når nye højder i 2015

Børsvinduet for nye biotekvirksomheder har stået vidt åbent de seneste år. 2015 tegner nu til at slå alle tidligere rekorder.

ALK Nasdaq USA SEB
Foto: Stefan Singh Kailay

Antallet af amerikanske børsnoteringer i biotekbranchen er de seneste tre år bare steget og steget. Og der er ikke udsigt til afmatning på markedet. Tværtimod kan 2015 gå hen og blive det fedeste år nogensinde for branchen.

Det skriver FierceBiotech.

Ifølge RBC-analytiker Michael Yee har 29 nye biotekselskaber allerede ladet sig børsnotere i løbet af året.

Tilsammen har de rejst 2,9 mia. dollars, og det beløb er højere end i første halvår af 2014, skriver Investor’s Business Daily.

Derudover forventes en håndfuld virksomheder at annoncere en børsnotering inden udgangen af juni, hvilket vil få den samlede værdi for nye børsnoteringer i 2015 til at stige med yderligere 400 mio. dollars.

Det pivåbne børsvindue har naturligt pustet til bekymringer om, at biotekbranchen har nået toppen, og at en evt. boble måske kan være under opbygning. Flere analytikere og investorer har imidlertid argumenteret for, at branchen er modnet og fundet sig til rette i et mere selektivt økosystem, der har holdbarhed på lang sigt.

"Vi har Novo Nordisk, det er en Picasso. Vi har Genmab, det er en Monet"

Feberhed biotekindustri slår rekorder

”I 2000 solgte man mere på drømme”

Medie: Denne børsnotering bør skræmme dig

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier