MedWatch

Pandoramilliardær investerer tocifret millionbeløb i dansk biotekselskab

René Sindlev, der har tjent milliarder på børsnoteringen af smykkevirksomheden Pandora, går nu med et tocifret millionbeløb ind i et dansk biotekselskab, der står foran en børsnotering i USA.

penge mønter
Foto: Colourbox

Rigmanden René Sindlev, der har tjent milliarder på sin ejerandel i smykkeselskabet Pandora, er nu på vej ind i biotekbranchen.

Han har således investeret 20 mio. kr. i det danske biotekselskab Dandrit Biotech, som i øjeblikket er i gang med at forberede en børsnotering på den amerikanske OTC-børs.

"Det er en investering på lige fod med alle andre investeringer. Jeg blev præsenteret for en case, og den synes jeg så interessant ud. Andet ligger der sådan set ikke til grund," fortæller Pandoramilliardæren til MedWatch.

Del af notering

Målet med noteringen er bl.a. at rejse 12 mio. dollar til videreudvikilngen af selskabets hovedaktiv, en cancervaccine til behandling af fremskreden tarmkræft, og bestyrelsesformand N.E. Nielsen har i august over for MedWatch fortalt, at den foreløbige tegning gik godt.

”Tegningen er gået i gang, og vi kan allerede nu se en ganske betydelig interesse for at deltage, så vi betragter de 12 mio. dollar som opnåeligt inden for tidsrammen. Indtil videre har der udelukkende været præsentationer i Europa, og det er effekten af det, vi ser. Den tegning, vi har set på så kort sigt, har været meget tilfredsstillende,” sagde formanden dengang.

Og hertil hører altså de 20 mio. kr. fra René Sindlev.

Spændende case

Rigmanden står i øvrigt opført som direktør i anpartsselskabet DK Holding af 12. marts 2014 - et selskab, der tegnes af ham og af selskabets anden direktør, Ole Abildgaard. Sidstnævnte er en del af den kreds, der kaldes Milliardærklubben, som også inkluderer Aldo Petersen, der sidder i bestyrelsen hos Dandrit Biotech.

Ifølge René Sindlev er det dog ikke så relevant, hvem der har introduceret ham for Dandrit, men mere relevant, at han ser et stort potentiale i selskabet.

"Casen ser spændende ud, fordi MCV-vaccinen er igennem fase 2-forsøg, og at der rent faktisk ser ud til at være hold i disse vacciner. Jeg har konsulteret folk, der har forstand på biotek, og som forsker inden for cancer, og jeg har fået at vide, at det er denne vej, forskningen går, så det ser spændende ud. Det var nok for mig," siger han til MedWatch.

N.E. Nielsen: Nu kan vi sætte turbo på

Dandrit endelig på vej mod amerikansk børsnotering

Aktionærer forsinker Dandrit-notering

Topadvokat på jagt efter biotek-kapital

Aldo Petersen overvejer amerikansk børseventyr

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier