Aktionærer forsinker Dandrit-notering

Meningen var at påbegynde en amerikansk børsnotering af Dandrit Biotech i januar, men muligvis kan aktionærerne i det danske biotekselskab først til juni handle med Dandrit-aktierne. Firmaet har måttet rejse kapital hos investorerne for at fortsætte driften året ud.
Foto: Christian Klin Sølbeck
Foto: Christian Klin Sølbeck

Ledelsen i Dandrit Biotech lagde før nytår op til, at biotekselskabet i begyndelsen af januar skulle noteres på en amerikansk børs. Noteringen, der skal skaffe penge til det kapitaltunge selskab, er imidlertid trukket ud. Meningen var, at de danske aktier skulle konverteres til amerikanske aktier i det amerikanske selskab allerede i begyndelsen af januar, men det måtte skydes til midten af februar.

”Der var nogle få aktionærer, der først sent fremsendte deres aktier, hvorfor aftalen først kunne gennemføres derefter. Det er årsagen til udskydelsen,” skriver N. E. Nielsen, formand for Dandrit Biotech, i en mail til MedWatch.

Børsintroduktionen skete via bagdøren og en såkaldt reverse merger med et tomt selskab, Putnam, som allerede er på en OTC-børs.

Trods aktiekonverteringen i februar kan aktierne dog ikke handles endnu. Fordi indslusningen af Dandrit Biotech USA Inc. i børsskallen ændrer selskabets formål og identitet, skal det amerikanske børstilsyn SEC først godkende et nyt børsprospekt. Og der er ventetid forbundet med at få de amerikanske myndigheder til at godkende børsprospektet.

Måske først til juni

Dandrit Biotech sendte sit børsprospekt ind til SEC d. 14. februar, og i Dandrit Biotechs brev til aktionærerne, som de modtog en uge senere, meddeler formanden, at godkendelsen af et prospekt erfaringsmæssigt tager omkring 3-4 måneder, altså i maj eller juni.

”På en god dag får vi SEC’s godkendelse i april, og umiddelbart efter får vi den amerikanske pendant til værdipapircentralens godkendelse, så vi er i luften i slutningen af april. Hvis det trækker ud, kan det nemt blive juni måned. Vi kan ikke kontrollere det,” siger N. E. Nielsen i et interview med MedWatch og tilføjer:

”Det er et spørgsmål om, hvor hurtigt de amerikanske myndigheder arbejder. Det er vi ikke herre over.”

Rejste penge til fortsat drift

Efter at selskabets aktier blev konverteret til amerikanske aktier i februar, rejste Dandrit penge fra sine eksisterende investorer for at være i stand til at fortsætte driften fra marts måned og året ud. Men for at Dandrit i det længere perspektiv kan teste sin kræftvaccine, behøver selskabet dog at rejse risikovillig kapital på den amerikanske børs.

”Vi har skaffet finansiering i mellemperioden, så vi sagtens kan køre i 12 måneder, uden at det er nødvendigt, at vi får kapital. Men det er ikke en måde at køre på. Du er nødt til at have lagt en langsigtet plan, og derfor er planen stadig at rejse kapital,” siger N. E. Nielsen.

Telemillionæren Sune Olsen, som har tjent en mindre formue på selskaberne Teleworks og Media-Invest, er blandt hovedaktionærerne.

Håbet er at kunne rejse minimum 12 mio. dollars, altså 65 mio. kr., via OTC-børsen, når handlen går i gang.

På bagvejs-børsen

Dandrit Biotech noterer sig på OTC Bullitin Board, som er et amerikansk system, der i realtid handler med værdipapirer direkte mellem sælger og køber og dermed uden om de traditionelle børser. Det er generelt billigere at notere sig på en OTC-børs, end det er at skrive sig ind i eksempelvis Nasdaqs kurslister.

Selskabet forventer at få en markedsværdi på 40 mio. dollars, eftersom det var handelsværdien af Dandrit Biotech A/S’ aktiekapital, da selskabet var dansk noteret.

Selskabet har længe forsøgt at hente ekstra kapital, bl.a. ved at fusionere med det børsnoterede investeringsselskab DKTI for derved at kunne rejse kapital på børsen. En fusion, der dog faldt til jorden efter en række forsøg over halvandet år. Årsagerne var ifølge adm. direktør Eric Leire bureaukratiske udfordringer og ønsket om fleksibilitet for begge firmaer.

Sidenhen er DKTI blevet politianmeldt af Finanstilsynet for at have forbrudt sig mod loven om værdipapirhandel og ligeledes fået påbud om at skulle afnoteres fra fondsbørsen efter en lang række stærke indsigelser fra fondsbørsen.

Samtidig har Dandrit fortsat stærkt brug for ekstra kapital. Regnskabsåret 2012 endte med et negativt driftsresultat på 10,9 mio. og en negativ egenkapital på 20,3 mio. kr. Desuden tog revisoren i årsregnskabet kraftige forbehold for selskabets fortsatte drift og mente, at regnskabet ikke viste et retvisende billede.

I september satte N.E. Nielsen sig i formandsstolen, og erhvervsmanden Aldo Petersen kom ind som aktionær.

 Dansk biotekfirma går på børsen efter nytår 

 Topadvokat på jagt efter biotek-kapital 

 Aldo Petersen overvejer amerikansk børseventyr 

 Massiv rokade i omstridt biotekselskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også