MedWatch

Novartis og Google vil lave intelligente kontaktlinser

Novartis’ afdeling for øjensygdomme, Alcon, har indgået en aftale med Google om at udvikle en ny intelligent kontaktlinse til medicinsk behandling af øjenlidelser.

Foto: Novartis/ PR

Den schweiziske medicinalgigant Novartis skal gennem sin afdeling for øjensygdomme, Alcon, fremover bruge en nyskabende teknologi fra Google i sin behandling af øjensygdomme.

Novartis oplyser således i en pressemeddelelse, at man har indgået en licensaftale med teknologigigantens underafdeling Google[x], der giver schweizerne mulighed for at udvikle og kommercialisere såkaldt ”smart linse”-teknologi fra Google.

Ifølge aftalen vil Alcon og Google[x] samarbejde om at udvikle en ny smart linse med potentiale til at adressere en række øjenlidelser. Teknologien involverer ikke-invasive sensorer, mikrochips og andre ’miniaturiserede’ elektoniske komponenter, som inkorporeres i kontaktlinser, fremgår det af meddelelsen.

Ifølge medicinalkoncernen har den nye aftale ”potentiale til at transformere øjenpleje og udvide Alcons pipeline og globale førerposition indenfor kontaktlinser og intraokulære linser”.

Mere end øjenbehandling

De to parter har store forventinger til den nye teknologi, som ikke blot skal bruges til øjensygdomme, men også med tiden skal udvides til at dække andre sygdomsområder.

Novartis har således planer om at forstærke den måde hvorpå sygdomme kortlægges indeni kroppen for i sidste ende at forhindre dem, og her skal Google’s udstyr og erfaring med ”miniaturisering af elektronik” spille en vigtig rolle.

”Vi ser frem til at samarbejde med Google om at sammenbringe deres avancerede teknologi med vores omfattende viden om biologi for at dække umødte medicinske behov. Det her er et vigtigt skridt for os i forhold til at gå udover traditionel sygdomspleje, i første omgang med fokus på øjet,” udtaler Novartis’ adm. direktør, Joseph Jimenez, i meddelelsen.

Diabetes og gammelmandssyn

Google[x] og Alcon vil i første omgang fokusere på to områder gennem det nye samarbejde, nemlig diabetes og såkaldt gammelmandssyn.

Teknologien skal hjælpe mennesker, der lider af presbyopi (gammelmandssyn) og ikke længere kan læse uden briller. Her har den intelligente kontaktlinse ”potentiale til at genskabe øjets naturlige ’autofokus’ gennem en kontaktlinse eller intraokulær linse som en del af refraktiv katarakt behandling”, skriver Novartis.

Herudover vil man hjælpe diabetikere med at kontrollere deres sygdom ved at give dem en kontinuerlig, minimalt invasiv måling af kroppens glukoseniveauer via en "smart kontaktlinse", som er designet til at måle tårevæske i øjet og forbinde trådløst med en mobil enhed.

 Intelligent kontaktlinse på vej fra Google 

 Forskere udvikler supertynd sensor til øjet

 Medicogiant frygter Google

 Google kan revolutionere life science 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier