MedWatch

FDA godkender lungekræft-middel fra Novartis

Et nyt lægemiddel til behandling af lungekræft fra schweiziske Novartis er blevet godkendt til det amerikanske marked.

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har godkendt lægemidlet Zykadia fra selskabet Novartis til det amerikanske marked. Det oplyser den schweiziske koncern i en pressemeddelelse.

Zykadia, også kendt som ceritinib, er blevet godkendt til behandling af patienter med såkaldt ALK+ metastatisk ikke-småcellet lungekræft (NACLC), som ikke kan afhjælpes med den allerede godkendte lungekræftmedicin Xalkori fra Pfizer.

Lungekræft er den type kræft der fører til flest dødsfald blandt patienter årligt. NSCLC tegner sig for mellem 85 og 90 pct. af alle tilfælde af lungekræft, og 2-7 pct. af disse skyldes ændringer i ALK-genet, hvilket øger væksten af kræftcellerne.

Zykadia er en selektiv ALK-hæmmer og kommer i form af en pille. Lægemidlet modtog i marts 2013 den eftertragtede breakthrough-status af de amerikanske myndigheder, som betyder at man kan forkorte udviklings- og godkendelsestiden markant, og godkendelsen kommer blot tre et halvt år efter, man indrullede den første patient i et kliniks forsøg med medicinen.

 Novartis’ kræftmedicin opnår ’breakthrough’-status i USA

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier