MedWatch

Novartis’ kræftmedicin opnår ’breakthrough’-status i USA

Et Novartis-lægemiddel til behandling af lungekræft er blevet givet særlig status af FDA. Det betyder, at man kan fremskynde udviklingen af medicinen.

Foto: Novartis AG

Lægemiddelkandidaten LDK378 fra den schweiziske medicinalgigant Novartis er blevet tildelt den særlige ’breakthrough’-status til behandling af lungekræft af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Lægemidlet virker ved at hæmme den såkaldte anaplastiske lymfom kinase (ALK), som findes i mange forskellige kræfttyper, heriblandt også metastatisk ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), som er den indikation ’breakthrough’-statussen gælder for.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier