MedWatch

Wiinberg: Lundbeck-salg kan mere end fordobles i 2020

Lundbeck vil i de kommende år fortsætte arbejdet med at blive mere flerstrenget i sit salg, så selskabet i mindre grad er afhængig af ét stort produkt. Det fortæller administrerende direktør Ulf Wiinberg under en kapitalmarkedsdag, mandag.

Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Patentudløbet på antidepressivet Cipralex i Europa i 2014 skaber et midlertidigt hul i indtjeningen, som skal lukkes med en række nye lægemidler.

En række faktorer vil afgøre, præcis hvor succesfuldt Lundbeck udvikler sig. Det drejer sig om det nye produktsalg, omfanget af produktlanceringer, den underliggende volumenvækst i markedet samt effekten af selskabets effektivitetsprogrammer.

"Men den største svingfaktor vil være i de nye produkters succes," understreger Ulf Wiinberg.

Omsætning over 30 mia.

Han og den øvrige ledelse ser potentiale for langsigtet vækst og mere end en fordobling af salget frem mod 2020. Det vil i givet fald give Lundbeck en omsætning på over 30 mia. kr.

Målsætningen for de kommende år er derudover, at Cipralex i 2018 er erstattet med Lundbecks nye antidepressiv Brintellix. Året efter - i 2019 - skal vækstmarkedernes betydning for Lundbeck være fordoblet.

Lundbeck har, ud over Brintellix, en række lægemidler på vej på markedet. Det gælder det langtidsvirkende skizofrenimiddel Abilify Maintena, som spås et topsalg for Lundbeck på 2,5 mia. kr., alkoholpillen Selincro, der er lanceret på en række markeder i Europa, og spås et salg på omkring 2 mia. kr.

I pipelinen har Lundbeck desuden skizofrenimidlet, Brexpiprazol. Det udvikles i samarbejde med Lundbecks japanske partner Otsuka og er i den afsluttende fase 3-udvikling mod skizofreni. Dertil kommer, at Lundbeck på baggrund af dyrestudier ser potentiale for Brexpiprazol i en række andre indikationer, herunder depression, posttraumatisk stresssyndrom samt som behandling

Også Alzheimersmedicinen LU AE58054, der netop er kommet i fase 3-udvikling kan blive en vigtig vækstdriver for Lundbeck.

 Lundbeck finder partner til alkohol-pille i Japan

 Direktør: Svært at bedømme Brintellix på den korte bane

 Lundbeck øger forventningerne 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier