MedWatch

Novo-fond skruer markant op for støtten

Novo Nordisk-fonden har fastlagt en ny strategi, der betyder, at fonden over de næste fem år næsten fordobler de årlige udbetalinger til dansk lægevidenskabelig og bioteknologisk forskning.

Danske forskere kan se frem til en betydeligt forøget støtte fra Danmarks største erhvervsdrivende fond, Novo Nordisk Fonden.

Fonden vil ifølge Berlingske over de næste fem år næsten fordoble de årlige udbetalinger til dansk lægevidenskabelig og bioteknologisk forskning fra knap 900 mio. kr. til op mod 1,6 mia. kr.

I 2007 donerede fonden 600 millioner kr. over ti år til sit første store forskningscenter på Københavns Universitet. Siden er der fulgt op med flere strategiske donationer, og fonden har til dato bevilget 3,1 mia. kr. over ti år til tre forskningscentre på Københavns Universitet, ét på DTU og til en national biobank, som har hjemme hos Statens Seruminstitut.

Fart på

Målsætningen for 2014 er at udbetale 875 mio. kr. til danske og nordiske forskere.

Fondens bestyrelse med den nye formand Sten Scheibye i spidsen har netop godkendt en ny strategi for de næste fem år, hvor fonden sætter yderligere fart på udbetalingerne, som vil kunne nå i alt 1,6 mia. kr. årligt i 2018. Det svarer til en forøgelse af udbetalingerne på 15-16 pct. årligt.

"Vi kunne godt sige, at vi vil bruge flere penge. Men vi mener ikke, at vi kan gøre det på forsvarlig vis og sikre kvalitetsforskning for pengene, hvis vi skruer blusset hurtigere op, end det her. Der er tale om cirka en fordobling over fem år," siger Sten Scheibye til Berlingske.

I bestyrelsens gemmer ligger der ifølge formanden desuden en liste med i hvert fald fem ideer til områder, hvor det kunne være relevant at etablere et forskningscenter i international topklasse. Det ligger dog noget længere ude i fremtiden.

Har du fingeren på pulsen?

MedWatch præsenterer fredag den 15. november Medwatch Brancheanalysen 2013 på et morgenmøde i København. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

 Gaveregn fra Novo Nordisk Fonden

 Novo Nordisk Fonden skruer op for hanerne

 Scheibye: Det her bliver Novo Nordisk Fondens strategi

 Millionerne regner ned over Novo Nordisk cheferne 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier