MedWatch

Gaveregn fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden har i anledning af 90-året for diabetes i Danmark valgt at foretage tre særlige bevillinger på i alt 288 mio. kr. Ingen af dem er dog inden for fondens normale område.

Foto: Colourbox

Et jubilæum fejres traditionelt med gaver. Sådan har Novo Nordisk Fonden også valgt at fejre 90-året for fremstillingen af den første insulin i Danmark.

Således meddeler fonden, at man ekstraordinært har besluttet at bevillige i alt 288 mio. kr. til tre forskellige projekter. Ud over at beløbet måske virker ekstraordinært, så er det dog især i projekternes formål, at det ekstraordinære skal findes, idet de ligger lidt uden for fondens normale område.

To skoler og et museum

Der er således tale om oprettelsen af to skoler og et nyt Statens Naturhistoriske Museum.

Novo Nordisk Fonden bevilger 88 mio. kr. til Københavns Kommune til medfinansiering af etableringen af Europaskolen i København. Skolen etableres på Carlsberg-grunden i Valby og forventes at rumme 900 elever fordelt på 0.-12.-klassetrin. Fondens bevilling er givet til medfinansiering af byggeprojektets udgifter til faglokaler og skolens engelsksprogede spor.

Fonden bevilger endvidere 100 millioner kr. til medfinansiering af etableringen af Copenhagen International School i Nordhavn i København. Skolen forventes at rumme 1200 elever fordelt på børnehave samt 0.-12.-klassetrin. Fondens bevilling er givet til medfinansiering af en række elementer med fokus på videnskab og sundhed, bl.a. indretning af nyskabende og avancerede undervisningsfaciliteter.

Endelig bevilger Novo Nordisk Fonden 100 mio. kr. til Københavns Universitet til medfinansiering af etableringsomkostningerne af et nyt Statens Naturhistoriske Museum. Det nye museum samler de fire gamle universitetsmuseer Botanisk Museum, Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have 'i moderne rammer og vil give nye muligheder for innovativ tværvidenskabelig forskning og formidling af naturvidenskab' til børn og voksne.

Styrke fødekæden og metropolen

”Formålet med fondens støtte til etablering af Europaskolen i København og Copenhagen International School i Nordhavn er at gøre det nemmere at tiltrække internationale arbejdstagere og fremme udvikling og uddannelsesmobilitet, herunder at understøtte internationaliseringen af Københavnsregionens forskningsmiljøer. Samtidig ønsker fonden at understøtte, at børn og unge kan få en international uddannelse med fokus på naturvidenskab på højt niveau,” udtaler Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Derudover ønsker fonden at styrke fødekæden, der evt. kan lede ind til selskabet Novo Nordisk

”Med støtten til Statens Naturhistoriske Museum samt de to skoler ønsker Novo Nordisk Fonden endvidere at styrke forskningens fødekæde ved at medvirke til, at interesse for og viden om naturvidenskab stimuleres og øges, og at nye talenter inden for naturvidenskab og teknik findes, plejes og udvikles. Dette vil styrke dansk forskning på langt sigt,” udtaler Sten Scheibye og fortsætter:

”Med de tre særbevillinger ønsker Novo Nordisk Fonden samlet at medvirke til at gøre København til en international og eftertragtet metropol. Bevillingerne gives ekstraordinært i anledning af 90-året for fremstillingen af den første insulin i Danmark. Fremadrettet vil fondens fokus fortsat være på støtte af biomedicinsk og bioteknologisk forskning."

 Novo-penge lokker forskere til Danmark

 Fonds pengegaver giver håb om succes-investeringer

 Novo Nordisk Fonden skruer op for hanerne

 Scheibye: Det her bliver Novo Nordisk Fondens strategi 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier