MedWatch

Analyse: Dansk medicinalbranche fordobler eksport

Ifølge en ny analyse fra Eksportrådet vil den danske medicinalbranche fordoble eksporten frem mod 2020, anført af tre lokomotiver.

Foto: Colourbox

Fra 2011 til 2012 steg medicinalbranchens eksport til udlandet med 18,6 pct. til 66,76 mia. kr. Og ifølge en ny analyse Eksportrådet har lavet for Børsen ser væksten ud til at fortsætte.

Her forventes nemlig en mereksport på 70 mia. kr. i 2020, altså omtrent en fordobling af eksporten i 2012.

Det er især Novo Nordisk, Lundbeck og Leo Pharma, der trækker læsset for sektoren, som i 2020 vil udgøre 15 pct. af den samlede danske eksport.

De tre virksomheder ligger hhv. 17, 40 og 61 på listen over verdens største medicinalselskaber målt på omsætning. Novo Nordisk alene står for 70 pct. af den danske medicinaleksport i dag.

Har du fingeren på pulsen?

MedWatch præsenterer fredag den 15. november Medwatch Brancheanalysen 2013 på et morgenmøde i København. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

 Lif om finanslov: Danmark skal være udstillingsvindue

 Dansk medicin går som varmt brød i Brasilien

 Medicinaleksport i voldsom vækst

 Dansk eksport af lægemidler til Kina i stort væksthop 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier