MedWatch

Dansk medicin går som varmt brød i Brasilien

Medicin udgør nu mere end 40 pct. af den danske eksport til Brasilien. En eksport, der stiger med tocifrede vækstrater. Nu åbnes et nyt innovationscenter i landet for at understøtte den fortsatte vækst.

Foto: COLOURBOX

Danmark er med til at gøre den brasilianske sundhedstilstand bedre. Dansk eksport af medicin og andre produkter indenfor sundhedssektoren udgør nu mere end 40 procent af den samlede danske eksport på 5,9 milliarder kroner til Brasilien.

Mandag drager handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) til Brasilien for at stå i spidsen for et eksportfremstød, hvor hun skal besøge en sundhedsmesse i São Paulo. 10 danske virksomheder er med på messen, oplyser ministeriet.

"Eksporten af farmaceutiske produkter og sundhedsløsninger er ét af de områder, som for øjeblikket er i størst udvikling, når vi ser på den danske eksport til Brasilien og danske investeringer i Brasilien, siger ministeren om det kommende besøg.

Den danske eksport til Brasilien steg sidste år med 27,2 procent og tendensen fortsætter ind i 2013. Det er salg af dansk medicin, sundhedsteknologi og medicinsk udstyr fra danske virksomheder, der øger salget til de 200 millioner brasilianske forbrugere.

Øget samarbejde

Pia Olsen Dyhr skal også mødes med den brasilianske viceminister, Ricardo Schaefer, samt repræsentanter fra det brasilianske sundhedsministerium i hovedstaden Brasilia.

"Vi skal udveksle erfaringer om udbygningen af landenes sundhedssystemer. It, teknisk udstyr og sundhedsapparatur er stærke danske kompetenceområder, hvor brasilianerne efterspørger løsninger til udbygningen af deres sundhedssystemer," siger ministeren.

Fremstødet sætter også fokus på regeringens ønske om et øget samarbejde med brasilianerne indenfor forskning, innovation og uddannelse.

Som en del af turen markerer Pia Olsen Dyhr åbningen af et nyt dansk innovationscenter i São Paulo. Det nye center skal hjælpe danske virksomheder med at få aftaler i hus med brasilianske selskaber.

 Medicinalgiganter lurer på brasiliansk selskab

 Novo-direktør drømmer om datterselskaber i 90 lande

 Brasiliansk opkøbsplan knækkede for Össur

 Novo Nordisk lokker medarbejdere med rejse 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier