Medicinalgiganter lurer på brasiliansk selskab

Flere storaktører overvejer et køb af én af Brasiliens største medicinalvirksomheder. Prisen kan dog ende med at lande på op mod 35 mia. kr., og det har allerede skræmt en global virksomhed væk.
Foto: Ache/ PR
Foto: Ache/ PR

Investeringsbanken Lazard afsøger netop nu muligheden for et salg af det brasilianske medicinalselskab Ache Laboratorios Farmaceuticos, og flere globale spillere har meldt sig på banen. Det skriver Reuters.

Unavngivne kilder, som nyhedsbureauet har talt med, oplyser, at både Pfizer, Novartis og Abbott er interesserede i at overtage den brasilianske virksomhed, som er landets fjerdestørste set i forhold til det samlede salg af lægemidler, og samtidig er i kraftig vækst på markedet for håndkøbsmedicin.

Selvom investeringsbanken afsøger mulighederne for et salg, har en af de familier, som ejer aktier i selskabet, meldt ud, at man ikke ønsker at skille sig af med sin aktieandel.

Det har skabt en del usikkerhed og presset prisen op, hvilket senest har fået GlaxoSmithKline til at trække følehornene til sig, siger kilderne til Reuters, og der nævnes nu en pris på op mod 35 mia. kroner.

De unavngivne kilder oplyser samtidig, at investeringsbanken tager imod eventuelle bud i anden halvdel af april.

Læs hele nyheden fra Reuters her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også