MedWatch

Analytiker: Gode signaler i Lilly-regnskab

Regnskabet fra Novo Nordisks amerikanske konkurrent Eli Lilly varsler fint for Novos kvartalsregnskab torsdag i næste uge. Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Foto: Colourbox

Eli Lillys salg af sin bedst-sælgende insulin Humalog steg med 7 pct. i tredje kvartal til 616 mio. dollar på verdensplan. Salget i USA steg med 6 pct. til 357,8 mio. dollar. En fremgang, som Eli Lilly forklarer med øget efterspørgsel, mens effekten fra salgspriserne var negativ. Også uden for USA, hvor salget gik frem med 8 pct, var det især øgede volumener, der bar fremgangen, mens en ugunstig udvikling i valutakurserne trak ned, fremhæver Eli Lilly.

"Jeg hæfter ved, at væksten for Humalog også i det her kvartal er en anelse dæmpet. Men der er fremgang i volumen, hvilket indikerer en god underliggende efterspørgsel. Derudover har Novo tilbage i oktober 2012 og i juli hævet prisen på hurtigtvirkende insulin, og det vil også gavne væksten i tredje kvartal," vurderer Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Massive prisforhøjelser

Han hæfter sig desuden ved et stærkt salg af Eli Lillys humane insulin, Humulin, der steg med 8 pct. til 307 mio. dollar efter en stigning i USA på 22 pct. til 161,4 mio. dollar. Fremgangen i dette ældre insulinsegment var generelt drevet af højere priser og i mindre grad af højere volumener, oplyser Eli Lilly.

For Novo Nordisk vil der desuden være vækst at hente i segmentet for langtidsvirkende insulin, vurderer Søren Løntoft Hansen. Novos langtidsvirkende insulin Levemir konkurrerer her med den franske medicinalkæmpe Sanofis supersællert Lantus.

"Jeg venter, at Levemir fortsætter med at tage markedsandele i USA - indikeret af de seneste måneders receptudskrivninger. Væksten er desuden støttet af massive prisforhøjelser i år," vurderer Sydbank-analytikeren.

 Novo-rival opjusterer

 Lilly-dir: Vi skal kigge ud over Victoza

Har du fingeren på pulsen?

MedWatch præsenterer fredag den 15. november Medwatch Brancheanalysen 2013 på et morgenmøde i København. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier