MedWatch

ALK-topchef: Forventer lancering i foråret 2014

Selvom flere analytikere har udtrykt bekymring i forhold til den amerikanske lancering af tabletvaccinen mod græsallergi, Grazax, så forventer allergikoncernens topchef at lancere produktet i løbet af foråret 2014.

Foto: Carsten Bundgaard

ALK-Abelló satser på at få Grazax, selskabets tabletvaccine mod græsallergi, på det amerikanske marked i foråret 2014. Det er stadig planen, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, netop har fastsat en ny dato for et Grazax-vurderingsmøde, der blev udskudt en måned.

"Hvis vi får en tilbagemelding fra FDA tidligt i 2014, hvad vi håber på, kan vi nå at introducere produkterne i foråret 2014. Hvis det her kun medfører en måneds forsinkelse, så har det en forsvindende lille betydning," siger ALK-Abelló-direktør Jens Bager til Ritzau Finans.

Mødet, hvor FDA's uafhængige ekspertpanel skal vurdere Grazax, finder nu sted 12. december i stedet for den oprindelige plan om 6. november. Det skyldes de kuldsejlede amerikanske budgetforhandlinger, der førte til en midlertidig nedlukning af statsapparatet i USA.

"Efterfølgende vil FDA bruge cirka seks uger til at komme frem til en beslutning, om de kan godkende produktet eller ej, og hvilken produktlabel, man vil godkende. Så vi forventer, at der ligger en afgørelse fra FDA omkring slutningen af januar eller starten af februar, og så kan vi godt lancere i foråret," siger Jens Bager.

Bekymrede analytikere

Analytikere har tidligere udtrykt bekymring for, om forsinkelsen risikerede at skubbe lanceringen så langt ud i fremtiden, at produktet ikke for alvor slår igennem i pollensæsonen i 2014. Det er dog en overgjort bekymring, mener Jens Bager.

"Den her måneds forsinkelse er ærgerlig, men ikke noget, der ændrer det overordnede billede overhovedet. Jeg er glad for, at det kun har medført en måneds forsinkelse, for vi havde nok frygtet noget, der var værre, da det så sortest ud i Kongressen i USA," siger ALK-direktøren.

Grazax, som allerede er på markedet i Europa, er udviklet af ALK-Abelló i fællesskab med det amerikanske medicinalselskab Merck.

ALK-Abellós konkurrent, Stallergenes, er ramt af en tilsvarende forsinkelse for sit lignende produkt, Oralair, der også skulle have været vurderet af et FDA-panel i starten af november.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier