ALK-rival også ramt af USA-nedlukning

Både danske ALK-Abelló og dennes franske rival Stallergenes er blevet ramt af den amerikanske budgetkrise. Til gengæld ser nedlukningen af visse dele af det amerikanske statsapparat ikke ud til at have alvorlige konsekvenser for den bredere medicinalindustri - endnu.

I denne uge annoncerede danske ALK-Abelló, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, havde udsat et møde, hvor myndighederne skulle tage stilling til ALK og samarbejdspartneren Mercks græsallergivaccine, Grazax.

 ALK: FDA udsætter ekspertmøde om græstablet 

Men det er ikke kun det danske selskab, som bliver ramt af den omfattende nedlukning af det amerikanske statsapparats forskellige funktioner. Således har også franske Stallergenes, som konkurrerer med netop ALK på allergimarkedet, fået udsat et evalueringsmøde af FDA. Det skriver FierceBiotech.

Et ekspertpanel under FDA skulle have mødtes for at diskutere Stallergenes’ græsallergivaccine Oralair d. 5. november, dagen inden ALKs planlagte møde.

Industrigebyrer

Medicinal- og biotekindustrien har ellers været stort set uberørt af budgetkrisen i USA, da FDAs ansøgnings- og godkendelsesprocedurer bliver betalt af gebyrer fra industrien, og derfor bliver ansøgninger, der blev indleveret inden nedlukningen, fortsat behandlet på trods af de økonomiske uenigheder i landet.

Men myndighederne tager ikke længere imod nye ansøgninger på lægemidler og medicinsk udstyr. Og fortsætter nedlukningen i USA kan det på sigt også gå udover behandlingen af ansøgninger, der allerede er indleveret, skriver FierceBiotech.

Og allergiprodukter er slet ikke dækket af det brugerbetalte program, og derfor er ALK og Stallergenes altså røget i problemer. Ingen af de to selskaber har fået besked om, hvornår deres aflyste møder vil finde sted.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også