MedWatch

Analytiker: Positivt med tidlig amerikansk eksamen

Det er ganske positivt, at ALK-Abelló allerede den 6. november skal til eksamen med sin tabletvaccine mod græsallergi hos et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Foto: Colourbox

Sådan lyder vurderingen fra Alm. Brand Markets, der havde frygtet en længere behandlingstid af ALK's registreringsansøgning af tabletvaccinen, der markedsføres som Grazax i Europa.

"Vi ser det som positivt, at Grazax allerede i november 2013 november skal behandles af FDA's rådgivende panel. Der kunne i markedet være en vis nervøsitet om, at FDA-godkendelsen ville trække længere ud end de normale år, fordi FDA aldrig har behandlet tabletvacciner. Vi ser ikke noget signal i, at der er påkrævet en rådgivningskomite, da FDA har lille erfaring med dette område," skriver Alm. Brand Markets i sin morgenkommentar torsdag.

Modtager ALK-Abelló en positiv anbefaling af tabletvaccinen fra ekspertpanelet vil det - under normale omstændigheder - være lige med en reel markedsføringsgodkendelse inden for en overskuelige fremtid.

ALK indsendte registreringsansøgning for vaccinen i januar.

Alm. Brand Markets fastholder anbefalingen "køb" af ALK-Abelló, mens kursmålet fortsat lyder på 480 kr. Onsdag lukkede aktien 1 pct. lavere i 484,50 kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier