MedWatch

ALK måske næste danske selskab på USA-børs

ALK-Abelló kan være det næste danske selskab, som børsnoterer sig i USA i en såkaldt skyggenotering.

Foto: PR

Danske børsnoterede selskaber vil have foden inden for på det amerikanske børsmarked, og et stigende antal får en såkaldt skyggenotering i USA for at tiltrække de amerikanske investorer.

Medicinalkoncernen ALK-Abelló kan sandsynligvis snart tilslutte sig den gruppe. Det skriver Berlingske.

Årsagen til overvejelserne er, forklarer Per Plotnikof, som er investor relations-chef hos ALK-Abelló, at selskabets overordnede strategi er meget rettet mod netop USA i øjeblikket. ALK-Abelló venter blandt andet at komme med flere vigtige nye produktlanceringer inden for de kommende år, og ønsker derfor at øge eksponeringen mod de amerikanske investorer.

Partner i Impact Communications, der rådgiver danske virksomheder om amerikansk notering, Michael Steen Knudsen, peger også på eksponeringen som en klar fordel ved en notering i USA.

Han fortæller over for Berlingske, at der findes en række amerikanske investorer, som kun må handle i aktier nomineret i dollar. Men også de private investorer vil få nemmere ved at investere, når de slipper for besværlighederne og de højere omkostninger ved at have aktier liggende i udenlandske depoter.

 Allergikoncerns vaccinesalg overrasker positivt 

 ALK-optakt: Salget står i stampe

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier