ALK-vaccine snart til amerikansk eksamen

ALK-Abelló har fået dato på, hvornår de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vil granske registreringsansøgningen for ALK's græsallergivaccine.
Foto: ALK-Abelló / PR
Foto: ALK-Abelló / PR
Af Ritzau Finans

Det bliver 6. november, at FDA's rådgivende komité, et panel af uafhængige eksperter, ser nærmere på ansøgningen for tabletvaccinen, der i Europa sælges under navnet Grazax.

ALK's partner Merck indsendte registreringsansøgningen for vaccinen mod græspollenallergi i januar i år.

"Mercks ansøgning er en vigtig milepæl i ALK's bestræbelser på at globalisere allergivaccination og hjælpe de mange millioner allergikere, der har behov for behandling," sagde ALK's administrerende direktør Jens Bager i en meddelelse den gang.

Vigtig drivkraft

ALK-Abelló har - via Merck - også i år indsendt en ansøgning i USA om en anden vaccine mod ragweedallergi.

Jens Bager har tidligere over for Ritzau Finans fremhævet, at lanceringen af selskabets allergitabletter i USA er en vigtig drivkraft i forhold til at nå 2015-målsætningen om en omsætning på 3 mia. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på mindst 25 pct. af omsætningen.

Mødet i FDA's rådgivende komité fungerer som en anbefaling til selve FDA, der på et senere tidspunkt vil træffe en afgørelse om, hvorvidt tabletvaccinen må sælges på det amerikanske marked. Mødet er desuden åbent for offentligheden.

 ALK måske næste danske selskab på USA-børs

 ALK-direktør ser - næsten - kun lyspunkter

 ”Det er en god gave at få midt i sommerferien” 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også