Lundbeck tager næste skridt med Alzheimers-middel

Lundbeck påbegynder nu næste stadie med et af det danske medicinalselskabs Alzheimers-lægemidler, som fremadrettet skal testes på 3000 patienter.
Foto: Marcus Trappaud Bjørn
Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Den danske medicinalkoncern Lundbeck har store ambitioner inden for udviklingen af Alzheimers-medicin. Selskabet indleder nu et omfattende patientforsøg, et såkaldt fase 3-forsøg, med en af lægemiddelkandidaterne i pipelinen, Lu AE58054. Studiet er det første af fire afsluttende senstudier med midlet.

I alt planlægger Lundbeck og den japanske partner Otsuka, der samarbejder med det danske medicinalselskab om udviklingen, at teste lægemidlet på 3000 patienter globalt. Det første studie vil rekruttere 930 patienter i USA, Canada og 15 andre lande, primært i Europa, og ventes at vare i op til tre år.

“Efter at have været i dialog med forskellige sundhedsmyndigheder er vi nu klar til sammen med vores samarbejdspartner Otsuka at påbegynde dette store program,” udtaler Anders Gersel Pedersen, Lundbecks koncerndirektør for forskning og udvikling, i en fondsbørsmeddelelse.

Der kommer dog til at gå en række år, før resultatet af forsøget ligger klar, og før det er muligt at vurdere, om lægemidlet rent faktisk virker optimalt.

Et kæmpe marked

Hvis det er tilfældet, står Lundbeck med et af de helt gode kort på hånden, for markedspotentialet for medicin mod Alzheimers er kæmpe. En rapport fra BBC Research viser, at det globale marked for Alzheimers-medicin lå  på 10,2 mia. dollar (57 mia. kr.) i 2012.  Selv mener Lundbeck, at Lu AE58054 kan tjene op mod 3 mia. dollars (17 mia. kr.), hvis lægemidlet når markedet.

Men risikoen ved at poste millioner af udviklingskroner i forskning inden for Alzheimers-medicin er ligeledes markant. Udviklingen af lægemidler til behandling af Alzheimers har i de seneste 13 år ført til tre lægemidlers entré på markedet, viser en optælling fra september 2012. Hele 101 fejlslagne forsøg er det blevet til i samme periode.

 Nyt Lundbeck-middel viser gode takter 

 Lundbeck: Blockbuster-potentiale i pipeline-midler

 Lundbeck tæmmer vækstnedgangen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også