MedWatch

Analytiker: Alzheimers skærper opmærksomheden

”Det er absolut nyt og noget, man selvfølgelig skal begynde at følge med i,” lyder det fra Alm. Brand Markets om Novo Nordisks muligheder inden for Alzheimers-området. Men nogen værdi på aktiemarkedet skal man næppe lægge i det endnu, lyder det samstemmigt fra to analytikere.

Foto: Novo Nordisk/PR

I et dyrestudie tyder det på, at Novo Nordisks storsælgende diabetesmiddel Victoza med det aktive stof liraglutid kan have en effekt på Alzheimers. Nu skal et stort klinisk studie teste liraglutids effekt på mennesker, og patientrekrutteringen begynder i de kommende uger.

Hvis studiet viser gunstige effekter, vil det være naturligt for Novo Nordisk at gå aktivt ind i det, sagde Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør i Novo Nordisk, til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier