MedWatch

Forward Pharma selvsikker i forhold til giganter

Bestyrelsesformand Florian Schönharting tror på, at Forward Pharmas lægemiddel-kandidat mod psoriasis kan give de fleste andre baghjul.

Foto: PR

Det danske biotekselskab Forward Pharma, der selv er på vej med et biologisk lægemiddel mod moderat og svært psoriasis, tror på, at selskabets lægemiddelkandidat har en bedre profil en mange af de lægemiddel-kandidater, der er på vej på markedet.

Markedet for psoriasis, hvor patienter i en lang årrække er blevet behandlet med cremer, rykker voldsomt på den biologiske front med lægemidler baseret på injektioner og tabletter. Og Forward Pharmas produkt er netop en tablet, der indtil videre går under navnet FP187.

Lægemiddelkandidaten, der er i fase 3, er baseret på et stof, dimethyl fumarate (DMF), som der er to selskaber, der lige nu udvikler globalt. Det anden er biotekgiganten Biogen Idec, hvis primære indikation er multiple sklerose.

Som beskrevet på MedWatch står de store medicinalaktører nærmest i kø for at komme først på markedet med en såkaldt IL17-terapi til behandling af psoriasis. IL-17 er en gruppe af såkaldte cytokiner, dvs. signalproteiner, som spiller en rolle i forhold til regulering af immunsystemet. Forøgede mængder af IL-17 kan medføre en række betændelsestilstande, såsom psoriasis og gigt, og IL17-terapier er derfor designet til at gå ind og hæmme signalproteinet.

Lægemidler taber momentum

Bestyrelsesformand i Forward Pharma og storaktionær Florian Schönharting fra NB Capital/Nordic Biotech påpeger over for MedWatch:

” IL-17 er biologiske lægemidler i stil med Humira eller Stelara, og vil først og fremmest ramme markedet for alvorlige psoriasis-sygdomme. Sikkerhedsprofilen skal dog først etableres. Og ligesom andre biologiske lægemidler har lægemidler rettet mod IL-17 en meget høj og hurtig effekt, men biologics taber meget af moment allerede efter få måneder, derfor skal man ikke lade sig blænde for hurtigt af de studier, de kører."

Han tilføjer, at sygdommen varer i 30 år, så den langsigtede sikkerhedsprofil og effekt er afgørende.

"Det helt store produkt, der kommer på markedet, er set med vores “farvede” øjne DMF, som har meget lang tids sikkerhedsprofil og vil kunne være en total løsning med én tablet om dagen og uden gener og bivirkninger i kronisk behandling for ca. 60 pct. af patienterne; mange som i dag ikke kan behandles, fordi der mangler produkter.”

Dansk biotekselskab værdisat til over en milliard kr. 

Dansk biotekselskab henter 60 mio. kr.  

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier