MedWatch

Giganter kæmper om fremtidens psoriasismarked

En lang række af verdens største medicinalselskaber står klar til at indtage markedet med den næste generation af psoriasismidler – men hvem kommer først?

Foto: Eli Lilly

De store medicinalaktører står nærmest i kø for at komme først på markedet med en såkaldt IL17-terapi til behandling af psoriasis. Det skriver FierceBiotech, som har kigget nærmere på markedet.

IL17 er en gruppe af såkaldte cytokiner, dvs. signalproteiner, som spiller en rolle i forhold til regulering af immunsystemet. Forøgede mængder af IL17 kan medføre en række betændelsestilstande, såsom psoriasis og gigt, og IL17-terapier er derfor designet til at gå ind og hæmme signalproteinet.

I den forgangne weekend fremlagde Amgen og AstraZeneca yderst positive fase 3-data på sin IL17-behandling, brodalumab, som de to selskaber udvikler i fællesskab. Medicinen levede op til både primære og sekundære end-points i studiet, og dermed bygger man videre på de fremragende takter, som brodalumab har vist i fase 2-studier, skriver hjemmesiden.

Men andre storaktører som Eli Lilly, Celgene, Merck og ikke mindst Novartis står også på spring til markedet. Ifølge FierceBiotech står schweiziske Novartis formentlig med de bedste kort på hånden. I den forgangne måned præsenterede selskabet fase 3-resultater for sit nye psoriasismiddel, secukinumab, som viste, at kandidaten var mere effektiv end standardbehandlingen Enbrel.

Novartis afslørede i forbindelse med dette studie, at man planlægger at søge om markedsgodkendelse for secukinumab inden udgangen af året.

Novartis vil søge godkendelse efter vellykket forsøg 

Enbrel markedsføres af netop Amgen og står sammen med AbbVies Humira for størstedelen af psoriasismarkedet på nuværende tidspunkt. Ifølge en analytiker, som hjemmesiden har talt med, kan det årlige marked for psoriasislægemidler vokse til mellem 500 og 700 mio. dollar i 2020.

Læs hele historien fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier