MedWatch

Pfizer får godkendt hedeturs-medicin

Amerikanske Pfizer har fået godkendt et lægemiddel til behandling af hedeture og knogleskørhed for kvinder i overgangalderen i hjemlandet.

Den amerikanske medicinalgigant Pfizer og partneren Ligand Pharmaceuticals har fået godkendt lægemidlet Duavee af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det oplyser Pfizer i en pressemeddelelse.

Medicinen er en hormonterapi, der kommer i form af en pille, som skal tages en gang om dagen, og den er blevet godkendt til behandling af osteoporose – eller knogleskørhed - og hedeture for kvinder i overgangsalderen.

”Vi ved, at mange af de kvinder, som oplever symptomer i forbindelse med overgangsalderen, på nuværende tidspunkt ikke modtager behandling og ikke har talt med deres læge om hormonterapi. Det står klart, at dialogen omkring overgangsalderen skal forbedres,” siger Gail Cawkwell, som er Vice President for Pfizer Medical Affairs, og tilføjer:

”Godkendelsen af Duavee, en vigtig, nyskabende og effektiv behandling, giver en ny mulighed til kvinder og deres læger for at diskutere, hvordan de kan håndtere hedeture og forebygge osteoporose.”

Det er den første markedsgodkendelse af Duavee nogen steder i verden, og man forventer, at det vil være tilgængeligt i USA i det første kvartal af 2014, skriver Pfizer i pressemeddelelsen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier