Pfizer køber medicin mod autoimmune sygdomme

Amerikanske Pfizer har købt rettighederne til en lovende lægemiddelkandidat til behandling af en række autoimmune sygdomme for et trecifret millionbeløb.

Den amerikanske medicinalkoncern Pfizer overtager de globale rettighederne til lægemiddelkandidaten GL-2045 fra biotekselskabet Gliknik. Det oplyser sidstnævnte virksomhed i en pressemeddelelse.

GL-2045 er en såkaldt rekombinant stradomer, som er designet til at erstatte og forbedre kroppens intravenøse immunglobin (IVIG). Kandidaten har vist lovende resultater i prækliniske tests og kan bruges til at behandle en række autoimmune sygdomme, hvor netop IVIG spiller en rolle.

Aftalen mellem de to selskaber betyder, at Pfizer får de fulde globale rettigheder til midlet mod samtlige kliniske indikationer. Til gengæld betaler medicinalgiganten 138 mio. kroner til Gliknik, og hertil kan komme yderligere milepælsbetalinger, samt tocifrede royalties af eventuelt salg af et markedsført produkt.

”GL-2045 er den første af en række innovative lægemidler, som Gliknik udvikler til folk med autoimmune sygdomme og kræft,” udtaler biotekselskabets adm. direktør David S. Block i meddelelsen og tilføjer:

”Vi har valgt Pfizer som vores partner til at udvikle GL-2045 fra en lang række interesserede og kompetente selskaber pga. deres ekspertise indenfor udvikling, fremstilling og markedsføring (af lægemidler, red.).”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også