MedWatch

Pfizer køber medicin mod autoimmune sygdomme

Amerikanske Pfizer har købt rettighederne til en lovende lægemiddelkandidat til behandling af en række autoimmune sygdomme for et trecifret millionbeløb.

Den amerikanske medicinalkoncern Pfizer overtager de globale rettighederne til lægemiddelkandidaten GL-2045 fra biotekselskabet Gliknik. Det oplyser sidstnævnte virksomhed i en pressemeddelelse.

GL-2045 er en såkaldt rekombinant stradomer, som er designet til at erstatte og forbedre kroppens intravenøse immunglobin (IVIG). Kandidaten har vist lovende resultater i prækliniske tests og kan bruges til at behandle en række autoimmune sygdomme, hvor netop IVIG spiller en rolle.

Aftalen mellem de to selskaber betyder, at Pfizer får de fulde globale rettigheder til midlet mod samtlige kliniske indikationer. Til gengæld betaler medicinalgiganten 138 mio. kroner til Gliknik, og hertil kan komme yderligere milepælsbetalinger, samt tocifrede royalties af eventuelt salg af et markedsført produkt.

”GL-2045 er den første af en række innovative lægemidler, som Gliknik udvikler til folk med autoimmune sygdomme og kræft,” udtaler biotekselskabets adm. direktør David S. Block i meddelelsen og tilføjer:

”Vi har valgt Pfizer som vores partner til at udvikle GL-2045 fra en lang række interesserede og kompetente selskaber pga. deres ekspertise indenfor udvikling, fremstilling og markedsføring (af lægemidler, red.).”

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier