MedWatch

GSK sælger blodpropmedicin for mere end 6 mia. kr.

GlaxoSmithKline har solgt to lægemidler til behandling af blodpropper, samt tilhørende produktionsfaciliteter for 6,25 mia. kr. til sydafrikansk største medicinalselskab.

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline (GSK) sælger nu de to lægemidler Arixtra og Fraxiparine, samt den tilhørende produktionsfabrik i den franske by Notre-Dame de Bondeville, til det sydafrikanske selskab Aspen, det oplyser GSK i en pressemeddelelse.

Aspen betaler ca. 6,25 mia. kr. for fabrikken og lægemidlerne, som er til behandling af blodpropper, hvor af ca. 625 mio. kr. er relateret til inventaret i fabrikken.

Aspen får rettighederne til de to lægemidler på alle markeder udover Kina, Indien og Pakistan, mens man også overtager størstedelen af medarbejderne fra den franske fabrik, samt nogle salgsmedarbejdere fra GSK.

De to aktiver og produktionsfaciliteterne vil overgå til Aspen senest i løbet af de første seks måneder af 2014. GSK oplyser, at de pågældende lægemidler solgte for 1,58 mia. kroner i første halvdel af 2013 på de markeder, hvor Aspen nu overtager rettighederne.

GSK ejer selv 18,6 pct. af aktierne i Aspen, som er Sydafrikas største medicinalselskaber og en af verdens førende kopiproducenter.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier