MedWatch

GSK sælger blodpropmedicin for mere end 6 mia. kr.

GlaxoSmithKline har solgt to lægemidler til behandling af blodpropper, samt tilhørende produktionsfaciliteter for 6,25 mia. kr. til sydafrikansk største medicinalselskab.

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline (GSK) sælger nu de to lægemidler Arixtra og Fraxiparine, samt den tilhørende produktionsfabrik i den franske by Notre-Dame de Bondeville, til det sydafrikanske selskab Aspen, det oplyser GSK i en pressemeddelelse.

Aspen betaler ca. 6,25 mia. kr. for fabrikken og lægemidlerne, som er til behandling af blodpropper, hvor af ca. 625 mio. kr. er relateret til inventaret i fabrikken.

Aspen får rettighederne til de to lægemidler på alle markeder udover Kina, Indien og Pakistan, mens man også overtager størstedelen af medarbejderne fra den franske fabrik, samt nogle salgsmedarbejdere fra GSK.

De to aktiver og produktionsfaciliteterne vil overgå til Aspen senest i løbet af de første seks måneder af 2014. GSK oplyser, at de pågældende lægemidler solgte for 1,58 mia. kroner i første halvdel af 2013 på de markeder, hvor Aspen nu overtager rettighederne.

GSK ejer selv 18,6 pct. af aktierne i Aspen, som er Sydafrikas største medicinalselskaber og en af verdens førende kopiproducenter.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier