GSK forlænger amerikansk antiterrorsamarbejde

Britiske GlaxoSmithKline har forlænget en eksisterende aftale med den amerikanske regering angående levering af medicin mod miltbrand. Aftalen løber nu i yderligere 4 år og indbringer briterne en god milliard.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline (GSK) har underskrevet en ny 4-årig aftale med det såkaldte Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), som er en del af den amerikanske regerings Department of Health and Human Services (HHS). Det skriver hjemmesiden pharmabiz.com.

Aftalen gælder levering af GSK's inhalerbare lægemiddel, raxibacumab, til behandling af miltbrand som en del af USA's beredskab mod potentielle biologisk terroristangreb på landet, og den bygger videre på en eksisterende aftale mellem de to parter.

Ifølge den nye aftale skal GSK levere 60.000 doser af raxibacumab over de næste fire år, hvilket indbringer selskabet 196 mio. dollar – svarende til godt 1 mia. kr.

GSK er dog ikke den eneste aktør fra biotek- og medicinalverdenen, som de amerikanske myndigheder sætter deres lid til i forbindelse med et beredskab mod biologisk terrorisme.

Danske Bavarian Nordic har således indgået en række aftaler med den amerikanske regering angående levering af vacciner til landets terrorberedskab. For få uger siden kom det frem, at den amerikanske regering havde fået finansiering af den seneste ordre på danskernes koppevaccine, Imvamune, på plads – en ordre der indbringer Bavarian 100 mio. dollar og formentlig bliver udbetalt i 2014.

Læs mere her: Bavarian på vej mod koppevaccine-ordre fra USA

Læs nyheden fra pharmabiz.com her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også