MedWatch

GSK sælger saft og kraft for 12 milliarder

Et salg af kendte brands inden for saftevand og energidrik skal sørge for, at den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline får 12 mia. kr. ind på kontoen. Handlen med et japansk selskab forventes afsluttet ved udgangen af året.

Britiske GlaxoSmithKline (GSK) vil sælge saftevanden Ribena og energidrikken Lucozade til japanske Suntory for godt 1,35 mia. pund (12,0 mia. kr.). Det skriver Bloomberg News.

Handlen forventes at være afsluttet ved udgangen af 2013 og skal godkendes af myndighederne. De to gamle, populære drikke bliver begge produceret samme sted, ved Royal Forest Factory-fabrikken i det vestengelske Gloucestershire.

Lucozade blev første gang produceret i 1927 under navnet Glucozade, og blev dengang givet til hospitalspatienter. Lucozade Energy er senere blevet en populær energidrik.

Saftevanden Ribena er en smule yngre og så dagens lys i 1933. Under 2. verdenskrig blev saftevandet, der dengang blev produceret af selskabet Carters, delt gratis ud til britiske skolebørn uden navnet Ribena. Producenten Carters blev senere i 1955 købt af Beecham, der nu er en del af Glaxosmithkline.

Salget blev rygtet allerede fredag, hvor den britiske avis The Telegraph forudså en handel for omkring 1,5 mia. pund.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier