GSK sælger saft og kraft for 12 milliarder

Et salg af kendte brands inden for saftevand og energidrik skal sørge for, at den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline får 12 mia. kr. ind på kontoen. Handlen med et japansk selskab forventes afsluttet ved udgangen af året.
Ritzau Finans

Britiske GlaxoSmithKline (GSK) vil sælge saftevanden Ribena og energidrikken Lucozade til japanske Suntory for godt 1,35 mia. pund (12,0 mia. kr.). Det skriver Bloomberg News.

Handlen forventes at være afsluttet ved udgangen af 2013 og skal godkendes af myndighederne. De to gamle, populære drikke bliver begge produceret samme sted, ved Royal Forest Factory-fabrikken i det vestengelske Gloucestershire.

Lucozade blev første gang produceret i 1927 under navnet Glucozade, og blev dengang givet til hospitalspatienter. Lucozade Energy er senere blevet en populær energidrik.

Saftevanden Ribena er en smule yngre og så dagens lys i 1933. Under 2. verdenskrig blev saftevandet, der dengang blev produceret af selskabet Carters, delt gratis ud til britiske skolebørn uden navnet Ribena. Producenten Carters blev senere i 1955 købt af Beecham, der nu er en del af Glaxosmithkline.

Salget blev rygtet allerede fredag, hvor den britiske avis The Telegraph forudså en handel for omkring 1,5 mia. pund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også