MedWatch

GSK sælger saft og kraft for 12 milliarder

Et salg af kendte brands inden for saftevand og energidrik skal sørge for, at den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline får 12 mia. kr. ind på kontoen. Handlen med et japansk selskab forventes afsluttet ved udgangen af året.

Britiske GlaxoSmithKline (GSK) vil sælge saftevanden Ribena og energidrikken Lucozade til japanske Suntory for godt 1,35 mia. pund (12,0 mia. kr.). Det skriver Bloomberg News.

Handlen forventes at være afsluttet ved udgangen af 2013 og skal godkendes af myndighederne. De to gamle, populære drikke bliver begge produceret samme sted, ved Royal Forest Factory-fabrikken i det vestengelske Gloucestershire.

Lucozade blev første gang produceret i 1927 under navnet Glucozade, og blev dengang givet til hospitalspatienter. Lucozade Energy er senere blevet en populær energidrik.

Saftevanden Ribena er en smule yngre og så dagens lys i 1933. Under 2. verdenskrig blev saftevandet, der dengang blev produceret af selskabet Carters, delt gratis ud til britiske skolebørn uden navnet Ribena. Producenten Carters blev senere i 1955 købt af Beecham, der nu er en del af Glaxosmithkline.

Salget blev rygtet allerede fredag, hvor den britiske avis The Telegraph forudså en handel for omkring 1,5 mia. pund.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier