GSK i fase 3-flop

En lovende immunterapi fra GlaxoSmithKline til behandling af kræft har ikke levet op til forventningerne i et fase 3-studie. Koncernen vil dog fortsat undersøge det i en undergruppe af patienter samt i en anden indikation.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Kræft-immunterapien MAGE-A3 fra GlaxoSmithKline (GSK) har ikke formået at leve op til det primære end-point i fase 3-studiet DERMA. Det oplyser den britiske medicinalkoncern i en pressemeddelelse.

Lægemiddelkandidaten fra GSK var således ikke i stand til at forbedre den såkaldte sygdomsfri overlevelse for patienter med modermærkekræft, der udviste det specielle MAGE-A3 gen, sammenlignet med et placebomiddel.

GSK fortsætter dog det kliniske studie, indtil man har haft tid til at evaluere det sekundære end-point i studiet, som er rettet mod en undergruppe af de involverede kræftpatienter. Derfor er koncernen heller ikke selv blevet gjort bekendt med de specifikke sikkerheds- og effektdata fra studiet, ligesom de af gode grunde ikke er oplyst i meddelelsen.

Beslutningen er taget efter enstemmigt råd fra The Independent Data Monitoring Committee (IDMC), og de endelige resultater forventes at foreligge i 2015. IDMC har indtil videre ikke registreret nogen sikkerhedsproblemer i DERMA-studiet, oplyser GSK.

MAGE-A3 er et såkaldt tumorspecifikt antigen, som findes i en række forskellige kræfttyper, og GSK satser da også på andre indikationer end modermærkekræft med kandidaten.

Selskabet er således i gang med et andet fase 3-studie, MAGRIT, som undersøger immunterapiens effekt på patienter med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) efter fjernelse af tumoren. De første data fra dette studie forventes at foreligge i første halvdel af 2014.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også