MedWatch

GSK i fase 3-flop

En lovende immunterapi fra GlaxoSmithKline til behandling af kræft har ikke levet op til forventningerne i et fase 3-studie. Koncernen vil dog fortsat undersøge det i en undergruppe af patienter samt i en anden indikation.

Foto: Colourbox

Kræft-immunterapien MAGE-A3 fra GlaxoSmithKline (GSK) har ikke formået at leve op til det primære end-point i fase 3-studiet DERMA. Det oplyser den britiske medicinalkoncern i en pressemeddelelse.

Lægemiddelkandidaten fra GSK var således ikke i stand til at forbedre den såkaldte sygdomsfri overlevelse for patienter med modermærkekræft, der udviste det specielle MAGE-A3 gen, sammenlignet med et placebomiddel.

GSK fortsætter dog det kliniske studie, indtil man har haft tid til at evaluere det sekundære end-point i studiet, som er rettet mod en undergruppe af de involverede kræftpatienter. Derfor er koncernen heller ikke selv blevet gjort bekendt med de specifikke sikkerheds- og effektdata fra studiet, ligesom de af gode grunde ikke er oplyst i meddelelsen.

Beslutningen er taget efter enstemmigt råd fra The Independent Data Monitoring Committee (IDMC), og de endelige resultater forventes at foreligge i 2015. IDMC har indtil videre ikke registreret nogen sikkerhedsproblemer i DERMA-studiet, oplyser GSK.

MAGE-A3 er et såkaldt tumorspecifikt antigen, som findes i en række forskellige kræfttyper, og GSK satser da også på andre indikationer end modermærkekræft med kandidaten.

Selskabet er således i gang med et andet fase 3-studie, MAGRIT, som undersøger immunterapiens effekt på patienter med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) efter fjernelse af tumoren. De første data fra dette studie forventes at foreligge i første halvdel af 2014.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier