FDA godkender GSK's milliardhåb

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt GlaxoSmithKlines HIV-medicin Tivicay (Dolutegravir). Lægemidlet har vist bedre data end Gilead Sciences milliardsællert, Atripla, og spås et topsalg på enorme 5 mia. dollar.

Der er gode nyheder for det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline (GSK). Selskabet har fået godkendt HIV-medicinen Tivicay (Dolutegravir) af FDA. Det skriver FierceBiotech. Dermed kan GSK potentielt se frem til at øge toplinjen med flere mia. dollar årligt, hvis salget ender på bare halvdelen af flere analytikeres topsalgsestimat.

Det sker på et tidspunkt, hvor rekordfå selskaber ellers opnår den eftertragtede FDA-godkendelse.

 Få FDA-godkendelser i første halvår

Bare bedre

Et tidligere head-to-head-studie har vist, at efter 48 ugers behandling havde 88 pct. af patienterne, der fik en kombination af Dolutegravir og to andre stoffer, et ikke-detekterbart niveau af virussen i blodet, sammenlignet med 81 pct. af de, der tog Atripla. Samtidig vurderes bivirkningsprofilen på Dolutegravir til at være bedre end Gilead Sciences HIV-medicin.

Ligesom Gilead Sciences Atripla virker Dolutegravir som en såkaldt ”integrase inhibitors”. Det betyder, at medicinen virker ved at blokere virussens evne til at replikere sig selv.

 Nyt lægemiddel slår verdens bedst sælgende aids-medicin 

Tidligere har analytikere over for Bloomberg vurderet den nu godkendte hiv-medicin til at have et topsalgsestimat på hele 5 mia. dollar.

I 2012 solgte Atripla for lige knap 2,7 mia. dollar. I første halvår 2013 har Atripla solgt for mere end 1,4 mia. dollar.

Læs hele nyheden fra Fiercebiotech her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også