MedWatch

Nyt lægemiddel slår verdens bedst sælgende aids-medicin

En ny, eksperimentel HIV-behandling ser ud til at håndtere den udbredte virus bedre end det lægemiddel, der er verdens bedst sælgende.

Foto: Morten Flarup / Jyllands-Posten

En eksperimentel behandling for HIV, udviklet af GlaxoSmithKline Plc (GSK), Pfizer Inc. (PFE) og Shionogi & Co (4507), reducerede virussen hos flere mennesker end ved brug af Gilead Sciences Inc’s præparat Atripla, hvilket tyder på, at det nye præparat Dolutegravir, vil afløse verdens bedst sælgende aids-medicin som den foretrukne behandling.

En undersøgelse viste, at efter 48 ugers behandling havde 88 pct. af patienterne, der fik en kombination af Dolutegravir og to andre stoffer, et ikke-detekterbart niveau af virussen i blodet, sammenlignet med 81 pct. af de, der tog Atripla, skrev London-baserede Glaxo og Shionogi i Osaka, Japan i fælles erklæring i dag. Forskellen var primært et resultat af, at flere patienter på Atripla droppede præparatet på grund af bivirkningerne.

Undersøgelsen kaldet Single er den anden af fire sen-fase forsøg, Glaxo påtænker at bruge i sin ansøgning med henblik på godkendelse af Dolutegravir. Hvis stoffet godkendes, vil Dolutegravir være den anden i en type af hiv-medicin, der kaldes ”integrase inhibitors”, som virker ved at blokere virussens evne til at replikere sig selv.

"Det ser ud som om, det er en meget effektiv behandling," siger Graham Cooke, en forsker i infektionssygdomme ved Imperial College London, som ikke var involveret i forsøget.

"Atripla er en godt præparat, og vi bruger det meget, men det har en bivirkningsprofil, der skaber problemer for et betydeligt antal patienter."

 

Læs hele artiklen fra Bloomberg om det nye HIV-præparat fra GSK, Pfizer og Shionogi her

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier