MedWatch

Ny FDA-godkendelse til Roches brystkræftmiddel

De amerikanske medicinmyndigheder FDA har godkendt et lægemiddel fra schweiziske Roche til behandling af brystkræft i de tidlige stadier. Medicinen er allerede godkendt til behandling i de fremskredne stadier af sygdommen.

Foto: Roche / PR

Amerikanske FDA gav i går fremskyndet godkendelse af lægemidlet Perjeta (pertuzumab) fra den schweiziske medicinalkoncern Roche til såkaldt neoadjuverende behandling af brystkræftpatienter – dvs. behandling, som går forud for et kirurgisk indgreb. Det oplyser myndighederne i en pressemeddelelse.

Perjeta blev allerede i 2012 godkendt til behandling af fremskreden metastatisk HER2-positiv brystkræft. I denne type brystkræft har patienterne forøgede mængder af proteinet HER2 i kroppen, hvilket øger kræftcellernes muligheder for at vokse og overleve. Og nu er Perjeta altså også godkendt til de allertidligste stadier af sygdommen.

Lægemidlet skal tages i kombination med kemoterapi-medicin, såsom trastuzumab, inden et kirurgisk indgreb, og i visse tilfælde vil der være behov for opfølgende kemoterapi, oplyser FDA og tilføjer, at Perjeta bliver den første neoadjuverende behandling af brystkræft i USA.

”Vi ser et markant skifte i behandlingsparadigmet for brystkræft i de tidlige stadier. Ved at gøre effektive terapier tilgængelige for udsatte patienter i de tidligste stadier, kan vi måske forsinke eller forebygge tilbagefald,” udtaler Richard Pazdur, som er direktør for Office of Hematology and Oncology Products i FDAs Center for Drug Evaluation and Research, i meddelelsen.

Perjeta markedsføres af den schweiziske medicinalkoncerns datterselskab Genetech i USA. Den nye godkendelse er sket under FDAs specielle Priority Review Program.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier