MedWatch

FDA godkender kemo-kopi

Amerikanske FDA har godkendt den første generiske kopi af et storsælgende kemoterapi-middel til behandling af tarm- og brystkræft.

Foto: Colourbox

De amerikanske medicinmyndigheder, FDA, har godkendt en generisk kopi af det populære kemoterapi-middel, Xeloda. Det oplyser myndighederne i en pressemeddelelse.

Det originale lægemiddel, som er udviklet og markedsføres af Roche/Genentech, har været på markedet i en del år efterhånden.

Allerede i 1998 blev det ifølge FierceBiotech godkendt til behandling af metastatisk kolorektal kræft, i 2002 blev det godkendt mod metastatisk brystkræft, og i 2005 som såkaldt adjuverende behandling af tarmkræft. Ifølge hjemmesiden solgte originalproduktet for 647,6 mio. dollar i 2011.

Det nye kopiprodukt markedsføres af Teva Pharmaceuticals, og det er den første godkendte kopi af Xeloda, som mistede patent i indeværende år, oplyser FDA.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier