MedWatch

FDA godkender kemo-kopi

Amerikanske FDA har godkendt den første generiske kopi af et storsælgende kemoterapi-middel til behandling af tarm- og brystkræft.

Foto: Colourbox

De amerikanske medicinmyndigheder, FDA, har godkendt en generisk kopi af det populære kemoterapi-middel, Xeloda. Det oplyser myndighederne i en pressemeddelelse.

Det originale lægemiddel, som er udviklet og markedsføres af Roche/Genentech, har været på markedet i en del år efterhånden.

Allerede i 1998 blev det ifølge FierceBiotech godkendt til behandling af metastatisk kolorektal kræft, i 2002 blev det godkendt mod metastatisk brystkræft, og i 2005 som såkaldt adjuverende behandling af tarmkræft. Ifølge hjemmesiden solgte originalproduktet for 647,6 mio. dollar i 2011.

Det nye kopiprodukt markedsføres af Teva Pharmaceuticals, og det er den første godkendte kopi af Xeloda, som mistede patent i indeværende år, oplyser FDA.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier