MedWatch

Californien åbner for brug af biologisk kopimedicin

Den amerikanske stat Californien har så godt som vedtaget en ny lov, der giver statens apoteker mulighed for at sælge såkaldte biosimilærer.

Foto: Colourbox

Et nyt lovforslag fra den lovgivende forsamling i Californien vil fremover åbne for brugen af såkaldte biosimilærer – kopier af biologiske lægemidler – i den amerikanske stat, når disse bliver tilgængelige i USA. Det fremgår af en artikel fra Associated Press, som avisen San Francisco Chronicle bringer på sin hjemmeside.

Californiens senat har allerede sagt god for lovforslaget, som dog stadig mangler at blive endeligt godkendt, efter The California State Assembly har lavet nogle få ændringer i deres behandling af forslaget.

Den nye lov vil betyde, at apoteker kan sælge markedsgodkendte biologiske kopier. Men de er forpligtede til at oplyse læger, og i visse tilfælde også patienterne, når en billigere biologisk kopi udskrives i stedet for et originalprodukt.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har stadig ikke taget stilling til brugen af biosimilærer, og man har endnu ikke godkendt nogen af de biologiske kopier til det amerikanske marked. Ikke desto mindre har en del amerikanske stater taget stilling til emnet.

Ti stater har ifølge Bloomberg afvist at lovgive på området, mens en lille håndfuld har indført retningslinjer i tråd med de californiske. De fleste af disse stater har dog sat en ’udløbsdato’ på oplysningspligten til læger, hvilket også er tilfældet for Californien, hvor denne del af loven forsvinder fra januar 2017.

Læs historien fra Associated Press her.

Se Bloombergs dækning af sagen her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier