MedWatch

Roche dropper indisk patent

Schweiziske Roche opgiver nu at tage patent på et storsælgende kræftlægemiddel i Indien. Det kan åbne døren for billige kopier af medicinen.

Medicinalkoncernen Roche har opgivet sine planer om at tage indisk patent på lægemidlet Herceptin til behandling af brystkræft. Det oplyser virksomheden ifølge Reuters.

Et patentkontor i den indiske by Kolkata afviste tidligere på måneden patentansøgninger fra det schweiziske selskab, da man ikke havde indleveret ansøgning for Herceptin korrekt. Og nu har Roche altså helt besluttet at droppe ansøgningen.

”Beslutningen er baseret på overvejelser omkring styrken af de specifikke rettigheder og det generelle IP-miljø (Intellectual Property, red.) i Indien,” skriver selskabet i en e-mail sendt til Reuters.

Roches beslutning kan bane vejen for kopiproducenter i landet, som muligvis vil forsøge sig med billigere biologiske kopier af brystkræftmidlet, der har omsat for omkring 18,5 mia. kroner i årets første seks måneder.

Men ifølge selskabet selv er der endnu ikke nogen godkendte biologiske kopier af Herceptin, der går under det generiske navn trastuzumab, i landet.

Læs hele historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier