MedWatch

AbbVie i milliardaftale om nano-medicin

AbbVie har indgået en milliardstor aftale med det belgiske selskab Ablynx angående udvikling af medicin vha. af belgiernes specielle nano-antistoffer.

Foto: Jyllands-Posten

Belgiske Ablynx har indgået en global licensaftale med AbbVie angående udvikling af lægemiddelkandidaten ALX-0061 til behandling af inflammationssygdomme. Det oplyser det belgiske selskab i en pressemeddelelse.

ALX-0061 er en såkaldt Nanobody-medicin, som består af antistoffer, der er markant mindre end normalle antistoffer, og derfor har lettere ved at nå frem til det sygdomsramte område i kroppen.

I februar afsluttede Ablynx et vellykket fase 2a-studie med kandidaten, som viste, at den i kombination med standardbehandlingen methotrexate var både effektiv og sikker som behandling mod leddegigt.

Ifølge licensaftalen vil Ablynx færdiggøre det kliniske fase 2-program med ALX-0061 mod både leddegigt og lupus (SLE). Herefter har AbbVie mulighed for at overtage udviklingen og føre kandidaten gennem fase 3 og frem til kommercialisering af et færdigt produkt. Ablynx beholder dog rettighederne til at markedsføre et eventuelt produkt i fællesskab med AbbVie i Benelux-landene.

Til gengæld betaler AbbVie 175 mio. dollar upfront. Herudover kan en række milepæle relateret til udvikling, godkendelse og salg indbringe belgierne yderligere 665 mio. dollar, mens man også får tocifrede royalties på eventuelt salg af et markedsført produkt.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier