Nederlag til verdens største lægemiddel

Et rådgivende panel under FDA har vendt tommelfingeren nedad for udvidet brug af verdens største medicinske produkt – AbbVies leddegigtmiddel Humira.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Et rådgivende panel under de amerikanske medicinmyndigheder FDA har stemt imod en godkendelse af AbbVies storsælgende leddegigtmedicin Humira til behandling af en betændelsessygdom i rygraden kendt som spondylose. Det oplyser Reuters.

Panelet bestod af uafhængige eksperter, og de stemte imod godkendelse af Humira til behandling betændelsessygdommen med de overbevisende stemmer 12 mod 1, da man først vil se flere kliniske beviser for medicinens effekt i de tidlige stadier af sygdommen.

Selvom panelets anbefaling ikke er nogen endelig beslutning, og det stadig er op til myndighederne at træffe en endelig beslutning i sagen, så ser det ikke godt ud for AbbVies forhåbninger om at udvide brugen af blockbuster-medicinen.

Forud for panelmødet tirsdag havde FDA allerede sat spørgsmålstegn ved udfærdigelsen af et kliniske studie med Humira mod den pågældende indikation, skriver Reuters.

Udover leddegigt er Humira også godkendt til behandling af en række andre relaterede indikationer, såsom psoriasis, psoriasisgigt og colitis ulcerosa. Lægemidlet omsatte i det forgangne år for hele 9,27 mia. dollar, oplyser nyhedsbureauet.

Læs hele nyheden fra Reuters her.

 Abbvie Danmark forventer større plusser 

 Abbott har splittet sig op i to 

 Rapport: Det globale medicinsalg stiger igen 

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også