MedWatch

Abbott har splittet sig op i to

Den amerikanske medicinalkoncern Abbott har som planlagt delt sig i to enheder ved begyndelsen af 2013.

Foto: Abbott/PR

Onsdag kom et nyt selskab til verden, AbbVie, efter at Abbott splittede sig selv op i to dele.

Dermed har Abbott afsluttet den proces, der begyndte i oktober 2011, da Abbott annoncerede, at selskabet ville opdeles i to børsnoterede selskaber, én specialiseret i diversificerede medicinske produkter og den anden i forskningbaserede lægemidler.

AbbVie, den forskningsbaserede medicinalvirksomhed, vil omfatte Abbotts portefølje af førende patenterede lægemidler og biologiske stoffer. Det diversificerede medicinske produktselskab, som beholder Abbott-navnet, vil bestå af Abbotts eksisterende medicinske produktportefølje, herunder patenteret generiske lægemidler, udstyr, diagnostik og ernæringsmæssige præparater.

AbbVie overtager også verdens mest omsættende lægemiddel, Humira, som i 2017 løber af patent. De 9 mia. dollar, som medicinen omsætter for, vil selskabet forsøge at sikre gennem en pipeline-strategi.

Medicinalgiganter bliver tilbudt ”øjen-virksomhed” 

Lovende resultater for Abbotts hepatitis C-midler 

Abbott udvider antistof-samarbejde med biotekfirma 

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier