MedWatch

Medicinalgiganter bliver tilbudt ”øjen-virksomhed”

Ifølge insidere er flere store medicinalvirksomheder blevet tilbudt at købe en kendt øjenvirksomhed. En amerikansk storbank skal stå for salget.

Foto: COlourbox

Flere store nyhedsmedier beretter, at investeringsselskabet Warburg Pincus har hyret Goldman Sachs til at afsøge mulighederne for at sælge virksomheden Bausch & Lomb, som man købte i 2007. Virksomheden er primært kendt for at producere kontaktlinser, men producerer også en række andre midler til øjnene.

Goldman Sachs skulle have henvendt sig til flere store medicinalkoncerner denne måned, såsom Sanofi, GlaxoSmithKline og Merck. Det påstår to unavngivne personer tæt på begivenhederne. Og den ene af de to siger ifølge Bloomberg, at Abbott Laboratories også vil blive kontaktet.

Warburg Pincus betalte tilbage i september 2007 21 milliarder kroner for virksomheden. Dengang var Bausch & Lomb en skrantende forretning, som havde problemer med regnskabsfejl, retssager og produkttilbagekaldelser, skriver Bloomberg.

Men det lykkedes at få vendt skuden, og nu ventes virksomheden ifølge insiderne at kunne indbringe mellem 45 og 57 milliarder kroner.

”Bausch & Lomb bliver med jævne mellemrum kontaktet af virksomheder med strategiske interesser i vores virksomhed, og vi stiler fortsat mod en retur til de offentlige markeder i fremtiden” siger Adam Grossberg, en talsmand for firmaet ifølge Bloomberg, men fastslår samtidig:

”Dog er vores fokus stadig at opbygge det bedst mulige øjen-sundhedsfirma, og derfor har vi ikke yderligere kommentarer.”

Ingen af de andre involverede parter har ønsket at udtale sig officielt om sagen.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier