MedWatch

Abbott udvider antistof-samarbejde med biotekfirma

Den amerikanske medicinalkoncern Abbott udvider et samarbejde med Seattle Genetics om biotekvirksomhedens antistof-konjugater til brug i kræftbehandling.

Biotekvirksomheden Seattle Genetics skriver i en pressemeddelelse, at man har udvidet samarbejdet med Abbott om virksomhedens såkaldte antibody-drug-konjugater (ADC).

Ifølge den udvidede aftale betaler Abbott 25 mio. dollar up-front for rettighederne til at bruge Seattle Genetics’ ADC teknologi mod yderligere kræfttargets. Herudover kan biotekvirksomheden modtage op til 220 mio. dollar i milepælsbetalinger per opnået target samt royalties på det globale salg af markedsførte produkter.

Abbott overtager

”Vi er førende på området for ADC-udvikling, og dette udvidede samarbejde med Abbott er yderligere validering af vores teknologi og tilgang til at identificere og behandle kræft,” udtaler Natasha Hernday, som er vicepræsident for Corporate Development i Seattle Genetics, i pressemeddelelsen.

Den oprindelige samarbejdsaftale mellem de to virksomheder blev indgået i marts 2011. Dengang betalte Abbott 8 mio. dollar up-front for rettighederne til ADC teknologien mod et enkelt kræfttarget.

Under den nye aftale kommer Abbott til at stå for al forskning, produktudvikling, produktion og markedsføring af eventuelle ADC-produkter. Samtidig skal man betale årlige vedligeholdelsesgebyrer og forskningsrelaterede støttebetalinger til Seattle Genetics.

Novo Nordisk-partner indgår antistof-partnerskab  

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier