MedWatch

J&J får godkendt medicin i både EU og USA

Johnson & Johnson-datterselskabet, Janssen Pharmaceuticals, har opnået godkendelse af et lægemiddel til behandling af psoriasisgigt i både USA og Europa.

Det var en yderst god begyndelse på ugen for medicinalselskabet Janssen Pharmaceuticals, som ejes af storkoncernen Johnson & Johnson.

Mandag meldte både EU-Kommissionen og de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, således ud, at man havde valgt at godkende lægemidlet Stelara (ustekinumab) til behandling af voksne patienter med psoriasisgigt.

Stelara er allerede godkendt i 74 lande til behandling af psoriasis, og nu kan man altså føje endnu en indikation til listen.

Psoriasisgigt er, som navnet indikerer, en sygdom, der fører til både betændelse i leddene samt udslæt på hudden. Tilstanden rammer ca. 4,2 millioner mennesker i Europa, og mere end 2 millioner mennesker i USA.

Første og anden linje

Begge markedsgodkendelser beror på data fra de kliniske fase 3-studier, PSUMMIT I og PSUMMIT2, og her har hverken FDA eller den europæiske pendant EMA fundet grund til bekymringer over sikkerhed eller effekt.

Men hvor FDA har godkendt medicinen som førstelinjebehandling, har man i Europa dog valgt kun at tillade Stelara til patienter, som ikke har oplevet nogen forbedring fra tidligere behandling med ikke-biologiske sygdomsmodificerende anti-gigtmedicin.

På begge markeder er Stelara godkendt som enebehandling eller i kombination med stoffet methotrexate.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier