MedWatch

J&J får godkendt medicin i både EU og USA

Johnson & Johnson-datterselskabet, Janssen Pharmaceuticals, har opnået godkendelse af et lægemiddel til behandling af psoriasisgigt i både USA og Europa.

Det var en yderst god begyndelse på ugen for medicinalselskabet Janssen Pharmaceuticals, som ejes af storkoncernen Johnson & Johnson.

Mandag meldte både EU-Kommissionen og de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, således ud, at man havde valgt at godkende lægemidlet Stelara (ustekinumab) til behandling af voksne patienter med psoriasisgigt.

Stelara er allerede godkendt i 74 lande til behandling af psoriasis, og nu kan man altså føje endnu en indikation til listen.

Psoriasisgigt er, som navnet indikerer, en sygdom, der fører til både betændelse i leddene samt udslæt på hudden. Tilstanden rammer ca. 4,2 millioner mennesker i Europa, og mere end 2 millioner mennesker i USA.

Første og anden linje

Begge markedsgodkendelser beror på data fra de kliniske fase 3-studier, PSUMMIT I og PSUMMIT2, og her har hverken FDA eller den europæiske pendant EMA fundet grund til bekymringer over sikkerhed eller effekt.

Men hvor FDA har godkendt medicinen som førstelinjebehandling, har man i Europa dog valgt kun at tillade Stelara til patienter, som ikke har oplevet nogen forbedring fra tidligere behandling med ikke-biologiske sygdomsmodificerende anti-gigtmedicin.

På begge markeder er Stelara godkendt som enebehandling eller i kombination med stoffet methotrexate.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier