MedWatch

Verdens største leverer bedre end ventet resultat

Verdens største medicinal- og medicoselskab, Johnson & Johnson, kan notere en bedre end ventet fremgang i andet kvartal. Samtidig opjusterer selskabet forventningerne til helåret.

Med en samlet omsætning på i alt 17,9 mia. dollar kan giganten Johnson & Johnson melde om et tilfredsstillende andet kvartal af 2013. Toplinjen steg nemlig med 8,5 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Samtidig steg nettoindtjeningen til 3,8 mia. dollar, hvilket fratrukket engangsomkostninger er en stigning på 17,7 pct. i forhold til sidste år.

Og det var endda højere end ventet blandt analytikerne. Den justerede indtjening per aktie endte på 1,48 dollar mod ventet 1,39 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Analytikerne havde endvidere ventet en omsætning på 17,69 mia. dollar.

Afspejler fremskridt

"Vores stærke resultater i andet kvartal afspejler de fremskridt, vi har gjort med vores kortsigtede prioriteter i forhold til at levere på vores finansielle forpligtelser, genoprette en pålidelig forsyning af over-the-counter-produkter til forbrugerne, fortsætte den vellykkede integration af Synthes og bygge videre på fremdriften i vores farmaceutiske forretning," udtaler Alex Gorsky, bestyrelsesformand og CEO.

Johnson & Johnson købte i april 2011 selskabet Synthes, der fremstiller ortopædisk udstyr, for 21,3 mia. dollar.

Det var især omsætningen inden for Worldwide Pharmaceutical, der drev væksten på toplinjen, da den steg med 11,7 pct. i forhold til samme periode sidste år. Salget nåede op på 7 mia. dollar.

De primære bidragydere til salgsvæksten her var ifølge selskabet Remicade og Simponi, til behandling af en række immun-medierede inflammatoriske sygdomme, psoriasismidlet Stelara, skizofrenimidlet Invega, myelomatose-midlet Velcade og HIV-midlet Prezista.

Derudover nævner selskabet stærke salgs for prostatekræftmidlet Zytiga, blodpropmidlet Xarelto og hepatitis C-midlet Incivo.

Opjusterer

Johnson & Johnsons medico-division leverede dog også en særdeles pæn vækst i andet kvartal. Således endte omsætningen i Worldwide Medical Devices and Diagnostics på 7,2 mia. dollar, hvilket var 9,6 pct. højere end samme periode sidste år.

Udviklingen i andet kvartal får samtidig Johnson & Johnson til at opjustere forventningerne til hele regnskabsåret en smule, så der nu ventes et justeret resultat per aktie på 5,40-5,47 dollar mod tidligere ventet 5,35-5,45 dollar. Analytikernes forventning lød inden regnskabet på 5,42 dollar per aktie for hele regnskabsåret.

 Gigants danske datter i markant fremgang

 J&J køber prostatakræft-medicin for op mod 1 mia. dollar

 Johnson & Johnson trækker p-piller tilbage

 Kraftig salgsvækst og bugnende pipeline i J&J

 J&J: Resultat bedre end ventet

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier