MedWatch

J&J køber prostatakræft-medicin for op mod 1 mia. dollar

Johnson & Johnson opkøber et biotekselskab i en handel, der kan løbe op i 1 mia. dollar, og overtager dermed en lovende kandidat til behandling af prostatakræft. Alle andre aktiver fra selskabet spindes ud i et nyt firma, som giganten ikke får nogen andel i.

Foto: Johnson&Johnson/PR

Den amerikanske life science gigant Johnson & Johnson øger nu sin indsats på prostatakræft-området – et sygdomsområde som også danske Bavarian Nordic satser på med sin vaccinekandidat, Prostvac.

Således har amerikanerne opkøbt biotekselskabet Aragon Pharmaceuticals og dennes lovende lægemiddelskandidat til behandling af prostatakræft. Det fremgår af en pressemeddelelse fra J&J.

Giganten betaler til at begynde med 650 mio. dollar for selskabet, og hertil kan komme milepælsbetalinger på op mod 350 mio. dollar, i en handel, der forventes at blive gennemført i tredje kvartal af 2013.

De mange millioner betales udelukkende for lægemiddelskandidaten ARN-509, da alle Aragons andre aktiver er blevet spundet ud i et nyt selskab inden gennemførelsen af handelen, oplyser J&J og tilføjer, at man ikke vil have nogen andel i dette nystartede selskab.

ARN-509 er en såkaldt 2. generations androgen receptor signaling inhibitor, og kandidaten testes pt. i fase 2 til behandling af kastrationsresistent prostatakræft (CRPC).

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier