MedWatch

Johnson & Johnson trækker p-piller tilbage

Medicinalkæmpen Johnson & Johnson fjerner nu op mod 32 millioner pakker af p-pillen, Cilest, fra markeder i Europa, Asien og Latinamerika.

Foto: colourbox

Johnson & Johnson har besluttet at trække p-pillen Cilest fra markeder i Europa, Asien og Latinamerika på baggrund af en intern rutinetest. Det skriver Reuters.

I alt drejer det sig om 32 millioner pakker med produktet, der er udviklet af datterselskabet Janssen Pharmaceuticals, som nu fjernes fra de pågældende markeder.

Beslutningen sker, fordi den interne test afslørede, at ét af de aktive stoffer i produktet ikke førte til en ”defineret specifikation”, forklarer talskvinde Michelle Romano ifølge mediet. Det betyder helt konkret, at ét af de to hormoner i produktet blev udløst langsommere end det skulle.

Talskvinden siger, at produktet på trods af tilbagekaldelsen stadig er sikkert og effektivt, og der er ikke nogen risiko for kvinder, som bruger det.

Tilbagekaldelsen af de 32 millioner pakker er udelukkende fra apoteker og grossister, og der er stadig ca. 800.000 pakker på hylderne i butikkerne.

Ifølge Reuters, er dette blot den seneste i en række af tilbagekaldelser fra J&J, som bl.a. har berørt kontaktlinser, håndkøbsmedicin, insulinpumper og hjerteudstyr. Ligesom virksomheden stod bag de udskældte ASR hofte-implantater, som måtte fjernes fra markedet i 2010.

Amerikansk læge forlanger kæmpe-erstatning fra J&J

Medicinalkæmpes insulinpumpe fjernes fra markedet

Nye problemer med hofteimplantater 

Læs hele nyheden fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier