MedWatch

Medicinalkæmpes insulinpumpe fjernes fra markedet

Storkoncernen Johnson & Johnson har fået tilbagekaldt en insulin infusionspumpe fra det amerikanske marked, da en fejl på en komponent får udstyret til at udløse en falsk alarm.

Foto: Colourbox

De amerikanske sundhedsmyndigheder har annonceret, at Johnson & Johnsons 2020 Insulin Infusion Pump, som sælges i USA af virksomheden Animas, nu skal fjernes fra markedet. Det skriver devicespace.com.

Det sker, fordi en komponent får udstyret til at udløse en falsk alarm, hvilket kan føre til en uhensigtsmæssig insulintilførsel, når blot brugeren følger de normale skridt i forbindelse med alarmen.

Insulinpumper er små mekansike pumper, som efterligner kroppens eget system ved konstant at tilføre insulin til patienten via en ampul. Ampullen skal dog udskiftes ca. hver tredje dag, og det er i den forbindelse at fejlen med J&J’s pumpe opstår.

Det kan føre til alvorlige sundhedsproblemer og i værste fald til hypoglykæmi, også kendt som lavt blodsukker.

Tilbagekaldelsen fra FDA er af den såkaldte Class I, hvilket er den højeste og mest alvorlige klassificering fra myndighederne, og den gælder for insulinpumper, som er fremstillet mellem d. 1. marts 2012 og d. 30. november 2012, skriver devicespace.com.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier