MedWatch

GSKs lungemedicin vinder flere myndigheders gunst

I sidste uge anbefalede et FDA-panel amerikansk godkendelse af et lægemiddel til behandling af rygerlunger fra GlaxoSmithKline, og nu har Europa anbefalet et relateret lungemiddel fra selskabet til godkendelse, mens midlet har opnået endelig godkendelse i Japan.

Foto: Colourbox

I de forgangne uger har der været fokus på lægemidlet Anoro Ellipta fra GlaxoSmithKline i det amerikanske medicinagentur, FDA. Først udtalte myndighederne sig selv i positive vendinger om lungemedicinens muligheder for godkendelse i USA, og sidenhen anbefalede et ekspertpanel under FDA også en godkendelse.

Men alt imens har et par andre landes lægemiddelmyndigheder evalueret et lignende inhalerbart lægemiddel fra selskabet, som er til behandling af Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL), eller blot rygerlunger, samt astma.

Og det har nu udmøntet sig i at medicinen, som går under navnet Breo Ellipta i USA, har fået en positiv anbefaling fra det europæiske rådgivningspanel CHMP til behandling af KOL og astma, mens de japanske medicinmyndigheder har godkendt midlet til behandling af astmatisk bronkitis. På begge disse markeder vil produktet blive markedsført under navnet Relvar Ellipta.

Både Anoro Ellipta og Breo Ellipta/Relvar Ellipta er udviklet i samarbejde med selskabet Theravance Therapeutics, og GSK oplyser i en pressemeddelelse, at den japanske godkendelse udløser en milepælsbetaling på 10 mio. dollar fra Theravance til GSK.

I USA blev Breo Ellipta godkendt til behandling af KOL i maj måned i år, men medicinen er ikke godkendt til behandling af astma andre steder end i Japan. De europæiske myndigheder EMA vil tage endelig stilling til lungemedicinens skæbne i Europa i årets fjerde kvartal, oplyser selskabet.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier