MedWatch

FDA advarer mod import af Ranbaxy-medicin til USA

Amerikanske FDA har udsendt en advarsel mod at importere lægemidler fra indiske Ranbaxy Laboratories, indtil inderne overholder de amerikanske regler for fremstilling af lægemidler.

Foto: Ranbaxy Laboratories/ PR

De amerikanske fødevare- og medicinmyndigheder, FDA, har udsendt en importadvarsel, der betyder, at amerikanske grænsevagter kan tilbageholde produkter, der er fremstillet ved det indiske medicinalselskab Ranbaxy Laboratories’ produktionsfaciliteter i den indiske by Mohali. Det oplyser myndighederne på sin hjemmeside.

Advarslen mod import af Ranbaxy-produkterne vil blive opretholdt, indtil medicinalvirksomheden retter ind og begynder at overholde de amerikanske retningslinjer for fremstilling af lægemidler og andre produkter, de såkaldte current good manufacturing practices (CGMP).

To rutine-inspektioner, som FDA foretog ved faciliteterne i henholdsvis september og december 2012, afslørede, at den indiske fabrik ikke overholdt reglerne. Ranbaxy undlod bl.a. at undersøge produktionsproblemer i tilstrækkelig høj grad, ligesom man ikke havde implementeret passende procedurer for at sikre kvaliteten i produktionen.

Siden 2008 har der ligeledes været en importadvarsel fra FDA på produkter fra to andre Ranbaxy-fabrikker i byerne Paonta Sahib og Dewas. Ranbaxy er ejet af japanske Daiichi.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier